Rinkų apžvalga: akcijų kainos pamažu atsitiesia

Europos akcijos pirmadienį šovė į viršų apie 2 procentus, JAV akcijų indeksai prekybos pradžioje kilo apie 1,3-1,6 procento. Daugiau įtakos turėjo teigiamos naujienos iš JAV, o ne nesibaigiančios euro krizės negandos.

B. Obamos administracija pasiūlė atsisakyti mokesčių lengvatų, dėl kurių per dešimt metų biudžetas neteko 150 mlrd. JAV dolerių pajamų.<br>Reuters
B. Obamos administracija pasiūlė atsisakyti mokesčių lengvatų, dėl kurių per dešimt metų biudžetas neteko 150 mlrd. JAV dolerių pajamų.<br>Reuters
Daugiau nuotraukų (1)

Orion securities inf. ir lrytas.lt inf.

Nov 19, 2012, 6:19 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 7:32 AM

Baracko Obamos administracija pasiūlė atsisakyti mokesčių lengvatų, dėl kurių per dešimt metų biudžetas neteko 150 mlrd. JAV dolerių pajamų. Tai reikš įvairų apskaitos principų panaikinimą kai kuriems iš JAV verslo sektorių: naftos bendrovėms, privataus kapitalo fondams, nekilnojamojo turto fondams, gamybos bendrovėms ir pervežėjams.

Antradienį euro zonos finansų ministrai ir TVF atstovai susitinka dar vienam posėdžiui, kuriame bandys susitarti dėl finansinės pagalbos Graikijai. Tam, kad susitikimas duotų apčiuopiamų rezultatų, ES ir TVF turi sutarti dėl to, kaip suvaldyti Graikijos skolos lygį. Dėl šio klausimo dviejų šalių nuomonės prieš savaitę nesutapo.

Ispanijos finansų sektoriaus skolos auga toliau: Ispanijos centrinis bankas paskelbė, kad rugsėjį blogos paskolos sudarė 10,7 proc., palyginti su 10,5 proc. rugpjūtį. Tai naujas rekordas, Ispanijos bankų sektoriuje net 182 mlrd. eurų paskolų yra blogos.

Italijos pramoninės gamybos užsakymai rugsėjį buvo 4 proc. mažesni nei rugpjūtį ir net 12,8 proc. mažesni nei prieš metus. Užsienio klientų užsakymai per mėnesį sumenko net 7,4 procento.

G20 finansinio stabilumo taryba pranešė, kad šešėlinės bankininkystės sektorius, apimantis pinigų rinkos fondus ir užbalansyje egzistuojančias investicines priemones, 2011 m. sudarė 67 trln. JAV dolerių, palyginti su 62 trln. 2007 m.

JAV paskelbtas geresnis nei tikėtasi gyvenamųjų būstų (išskyrus naujos statybos) pardavimų rodiklis. Spalį parduota apie 400 tūkst. nenaujos statybos gyvenamųjų būstų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.