A. Butkevičius: „Nežadame atimti pašalpų ir kompensacijų“

Socialdemokratų partijos pirmininkas, šalies naujasis Premjeras Algirdas Butkevičius tvirtina, kad Seimo opozicija spekuliuoja minimalios mėnesio algos (MMA) didinimo bei socialinės paramos klausimais ir gąsdina šalies gyventojus. Jis pabrėžia, jog skurdžiausiai gyvenantys žmonės nebus skriaudžiami.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 22, 2012, 4:04 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 5:18 AM

„Kalbėdamas apie minimalios algos didinimą, kuris šiandien yra būtinas, noriu pabrėžti, kad naujoji Vyriausybė tikrai nežada atimti pašalpų ir kompensacijų iš skurdžiausiai gyvenančių Lietuvos gyventojų. Tie, kurie gauna išmokas, kurios jiems priklauso, ir toliau jas gaus. Mes siūlome didinti minimumą iki 1000 litų, tai reiškia, kad jį padidinus realiosios žmonių pajamos padidės ir tuomet šiems žmonėms arba visai, arba iš dalies nebereikės tam tikrų kompensacijų ar pašalpų. Taigi šitos sutaupytos lėšos ir bus skiriamos minimalaus atlyginimo mokėjimui“, - teigia būsimasis premjeras A. Butkevičius.

Pasak jo, papildomų lėšų atlyginimo didinimui galima rasti ir peržiūrint Vyriausybės investicinę programą, atsisakant neefektyvių projektų finansavimo ir nepradedant naujų projektų, kuriems ir taip trūksta lėšų. Be to, numatomi ir kiti galimi šaltiniai.

„Be jokios abejonės, minimalios algos didinimas pareikalaus papildomų lėšų iš savivaldybių ir valstybės biudžetų, tačiau bendras poveikis valdžios sektoriui, preliminariais skaičiavimais, bus teigiamas“, - sako Seime patvirtintas būsimasis ministras pirmininkas A. Butkevičius.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.