Rinkų apžvalga: naujienos paskatino augimą

Ketvirtadienį svyravimus finansų rinkose daugiausiai lėmė skelbti ekonominiai rodikliai. Per dieną Azijos akcijų indeksai ūgtelėjo apie 1–1,5 proc., o Europos akcijų indeksai prekybos sesijos viduryje didėjo apie 0,7 procento. Prieš prekybos sesijos pradžią JAV akcijų indeksų ateities sandorių vertės didėjo apie 0,5 procento.

Nors euro zonos gamybos PMI rodiklis buvo geresnis nei tikėtasi ir sudarė 46,2, regiono ekonomika vis dar išlieka smukime.<br>123rf
Nors euro zonos gamybos PMI rodiklis buvo geresnis nei tikėtasi ir sudarė 46,2, regiono ekonomika vis dar išlieka smukime.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

Orion securities inf. ir lrytas.lt inf.

2012-11-22 18:31, atnaujinta 2018-03-15 05:10

Ryte Kinijoje praneštas HSBC gamybos PMI rodiklis. Kinijos pramonės gamyba augo spartėjančiu tempu pirmą kartą per pastaruosius 13 mėnesių. HSBC gamybos PMI rodiklis padidėjo iki 50,4 ir pasiekė aukščiausią trylikos mėn. tašką.

Šie duomenys atspindi, kad antrosios pagal didumą pasaulio ekonomikos augimas nelėtėja. Manoma, kad tam daugiausiai įtakos turėjo Kinijos vyriausybės ir centrinio banko vykdoma skatinamoji politika. Finansų rinkose Kinijos gamybos PMI rodiklio padidėjimas virš 50 laikomas optimistiniu ženklu, žengiant į 2013 metus. Tačiau analitikai nesitiki, kad Kinijos valdžia ar centrinis bankas ryšys dar labiau didinti skatinamąsias ekonomikos priemones.

Europoje taip pat pranešti svarbiausių euro zonos šalių PMI rodikliai. Nors euro zonos gamybos PMI rodiklis buvo geresnis nei tikėtasi ir sudarė 46,2, regiono ekonomika vis dar išlieka smukime (PMI rodiklio reikšmė žemesnė už 50 reiškia sektoriaus susitraukimą). Euro zonos regiono ekonomika išlieka labai trapi paskutinįjį šių metų ketvirtį. Be to, kai kuriose regiono šalyse dar bus įvedamos taupymo priemonės, kurios taip pat turės neigiamos įtakos euro zonos ekonomikos aktyvumui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.