Būsto žalų skaičius kasmet auga trečdaliu

Išanalizavus 2009–2012 metais šalies gyventojų namuose patirtų nuostolių tendencijas, paaiškėjo, kad vadinamųjų naujųjų būsto žalų skaičius sparčiai didėjo ir kiekvienais metais. kilo apie 30 proc. Šiai naujųjų būsto žalų kategorijai priskiriami nuostoliai, patirti dėl neatsargumo, įtampos svyravimo, stiklo dūžimo ar technikos gedimo kilo apie 30 proc.

Dėl neatsargaus elgesio, vidaus prietaisų gedimo, įtampos svyravimo ar stiklinių paviršių dūžimo kyla maždaug dešimtadalis visų nuostolių.<br>123rf
Dėl neatsargaus elgesio, vidaus prietaisų gedimo, įtampos svyravimo ar stiklinių paviršių dūžimo kyla maždaug dešimtadalis visų nuostolių.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 26, 2012, 5:05 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 2:50 AM

Draudimo bendrovės „If“ Turto žalų departamento vadovės Giedrės Vitkauskienės teigimu, tokią tendenciją lemia dvi priežastys: pirmiausia, suprasdami draudimo naudą, gyventojai renkasi vis platesnę draudimo apsaugą, taip pat vis daugiau apsidraudusiųjų žino, kokius nuostolius atlygina šiuolaikinis būsto draudimas.

Jos teigimu, ypač didelių nuostolių gali sukelti įtampos svyravimas – dėl to gali sugesti namų technika ar įvairių sistemų valdymo pultai. Taip pat nemažai nuostolių sukelia ir tiesiog neatsargus elgesys, kurio padariniai – sugadinti brangūs daiktai.

„Peržiūrint žalų namuose reguliavimo suvestines, tampa akivaizdu, kad gyventojai itin dažnai patiria nuostolių dėl sudužusių stiklinių kaitlenčių. Taip pat dėl neapdairumo apgadinami ir nešiojamieji kompiuteriai, kiti nedidelių matmenų elektroniniai prietaisai“, – pasakoja G. Vitkauskienė.

Anot ekspertės, vidaus gedimai dažniausiai kyla individualių namų šildymo sistemose, taip pat dažnai genda stambūs elektroniniai (šaldytuvai, skalbyklės, indaplovės ir pan.) bei kiti brangesni buitinės technikos prietaisai.

Dėl neatsargaus elgesio, vidaus prietaisų gedimo, įtampos svyravimo ar stiklinių paviršių dūžimo kyla maždaug dešimtadalis visų nuostolių.

Dėl namuose patirtų nuostolių Skandinavijos draudimo bendrovė „If“ savo klientams Lietuvoje per 10 šių metų mėnesių iš viso išmokėjo per 3 mln. litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.