Žurnalui vietoj „ačiū“ reikėjo ministerijos pinigų

Susisiekimo ministerijos kantrybė trūko, kai iš žurnalo „Transportas“ direktoriaus Algirdo Aušros gavo laišką. Jame prašoma bent jau žodžiu atsidėkoti už ne vienerius metus žurnale spausdintas liaupses susisiekimo ministrui Eligijui Masiuliui ir buvusiam Klaipėdos jūrų uosto direktoriui Eugenijui Gentvilui. Anot ministro patarėjo Martyno Čerkausko, anksčiau leidinio direktoriui reikėdavo finansinės paramos: „Žodinės padėkos prireikė tik dabar. Anksčiau prašydavo pinigų.“

Daugiau nuotraukų (1)

Šarūnas Meškys

Nov 27, 2012, 5:50 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 1:53 AM

Mėnesinio žurnalo direktorius laiške priminė, kad 4 metus susisiekimo ministras buvo nemokamai reklamuojamas periodiniuose leidiniuose, radijuje bei televizijoje. Anot jo, tai E. Masiuliui padėjo išlikti politikoje ir pateikti į naują Seimą.

Savo laiške Susisiekimo ministerijai leidinio vadovas klausia patarėjo: „Ar nusipelnė kokie nors leidiniai, redakcijos, leidėjai, redaktoriai bei žurnalistai Susisiekimo ministerijos dėmesio šiuo klausimu? Kai kurie leidiniai, palaikydami toleranciją ministrui E. Masiuliui, stengėsi nekreipti ir nekritikuoti ministro dėl jo galimų nepadarytų arba blogai atliktų darbų. Kaip šiuo klausimu ruošiasi atsidėkoti ministras E. Masiulis?“

Perskaitęs laišką M. Čerkauskas liko nesupratęs, kodėl ministerija žurnalui turėtų dar padėkoti, juk šis anksčiau reikalaudavo sutarčių. Kokios sumos pinigų už vieną ar kitą straipsnį norėdavo gauti žurnalo direktorius, ministro patarėjas atskleisti nepanoro. „Apie konkrečias sumas nekalbėdavome. Būdavo prašoma pasirašyti sutartis, bandydavome tartis dėl tam tikrų straipsnių spausdinimo leidinyje.“

Pasak M. Čerkausko, pasiūlymų užsisakyti straipsnius iš žurnalo gaudavo ir kitos Susisiekimo ministerijai pavaldžios bendrovės. „Daug tų pasiūlymų gaudavome, bet rimtai nežiūrėdavome. Deja, šį kartą įžūlus reikalavimas „padėkoti“ peržengė ribas“, - sakė M. Čerkauskas.

Ministro patarėjo nuomone, šantažą primenantis laiškas – A. Aušros moralės reikalas. „Paviešinus jo rašytą laišką, sulaukiau komentaro, kad ne taip supratau prašymą padėkoti. Tačiau aš supratau taip, kaip supratau“, - teigė jis.

Laiške taip pat primenama, kad buvęs Klaipėdos valstybinio jūrų uosto generalinis direktorius E. Gentvilas „niekaip neatsidėkojo spaudos atstovams dėl tolerancijos bei suteiktos nemokamos reklamos jo atžvilgiu“. „Tai spauda įvertino ir, mano galva, toliau vertins. Kokie būtų jūsų pastebėjimai ar samprotavimai šiais mano iškeltais klausimais?“ – klausė žurnalo direktorius.

Ministro patarėjas portalui lrytas.lt tikino nesuprantąs, kas yra „nemokama reklama“. „Negi nuėjęs į parduotuvę ir nusipirkęs bandelę turiu padėkoti, kad ją nusipirkau? Juk sumokėjau ir už produktą, ir už aptarnavimą“, - situaciją lygino patarėjas. Anot jo, žurnalui sumoka skaitytojai pirkdami ir prenumeruodami žurnalą, tad ministerijų padėka žurnalui atrodo nesuvokiama.

„Jei ministras kažką pasakė ar kažką padarė ir jį parodė per televizorių, tai reikia pulti dėkoti? Manau, kad žiniasklaidos darbas – nušviesti visuomenę apie atsakingų asmenų veiklą. Ir nesvarbu, ji teigiama ar neigiama“, - pasakojo M. Čerkauskas.

Kaip teigė susisiekimo ministro patarėjas, kaltės dėl to, kad neištarė „ačiū“, nejaučia. „Negi už kiekvieną straipsnį visos ministerijos turi skambinti ir atsidėkoti žurnalistams? Atsidėkojimas žiniasklaidai už tai, kad aprašo ministerijų veiklą, atrodo keistai“, - sakė M. Čerkauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.