A. Kubilius ragina palaukti

Paklaustas, kaip vertina Seimo nario Lino Balsio iniciatyvą pripažinti netekusiais galios įstatymus, reglamentuojančius Visagino atominės elektrinės (AE) statybą, laikinai Premjero pareigas einantis Andrius Kubilius ragina palaukti sudarytos Seimo darbo grupės pasiūlymų, kaip įgyvendinti referendume dėl projekto pareikštą piliečių valią.

A. Kubilius pakartojo, jog, priimant sprendimą, ar statyti Visagino AE, svarbu viską nuodugniai apskaičiuoti ir nepasiduoti emocijoms.<br>R. Danisevičius
A. Kubilius pakartojo, jog, priimant sprendimą, ar statyti Visagino AE, svarbu viską nuodugniai apskaičiuoti ir nepasiduoti emocijoms.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2012-11-28 15:56, atnaujinta 2018-03-15 01:14

„Raginčiau tiesiog palaukti sudarytos darbo grupės pasiūlymo. Mano įsitikinimu, naujai Vyriausybei tenka didelė atsakomybė tokiomis aplinkybėmis pateikti tokius sprendimus, kurie ilgalaikėje perspektyvoje Lietuvos žmonėms garantuotų saugiausią ir pigiausią elektros tiekimą“, - trečiadienį po Vyriausybės pasitarimo kalbėjo laikinasis Premjeras.

A. Kubilius pakartojo, jog, priimant sprendimą, ar statyti Visagino AE, svarbu viską nuodugniai apskaičiuoti ir nepasiduoti emocijoms, nes Lietuva gali prarasti ilgalaikes galimybes apsirūpinti pigiausia ir saugiausia elektros energija.

„Visi svarstymai, kad geriausia elektrą gaminti vėjo ar saulės jėgainėse, ar kelmus raunant ir juos deginant, yra pagrįsti labiau emocijomis, o ne skaičiavimais, o elektros energija kaip vienas iš ekonomikos pagrindų reikalauja labai tikslių skaičių“, - sakė l.e.p. Vyriausybės vadovas.

A. Kubilius taip pat pritarė Prezidentės Dalios Grybauskaitės išsakytai minčiai, jog Lietuva nesugeba įgyvendinti didelių projektų.

„Aš visiškai pritariu - tuos gebėjimus reikia ugdyti“, - pažymėjo laikinasis Premjeras.

Seimo valdyba, atsižvelgdama į Seimo Pirmininko Vydo Gedvilo siūlymą, sudarė darbo grupę dėl konsultacinio (patariamojo) referendumo dėl naujos atominės elektrinės statybos Lietuvos Respublikoje sprendimo įgyvendinimo.

Darbo grupei pavesta iki 2012 m. gruodžio 12 d. pasiūlyti Seimui būdus ir formas, kaip turėtų būti atsižvelgta į konsultaciniame (patariamajame) referendume dėl naujos atominės elektrinės statybos Lietuvos Respublikoje išreikštą piliečių valią.

Įvertinant tai, jog 62,68 proc. referendume dalyvavusiųjų rinkėjų nepritarė naujos atominės elektrinės statybai Lietuvoje, Seimo narys Linas Balsys siūlo pripažinti netekusiais galios įstatymus, reglamentuojančius Visagino atominės elektrinės statybą.

„Priėmus teikiamus įstatymų projektus, kurie pripažintų netekusius galios įstatymus, reglamentuojančius naujos atominės elektrinės statybą, būtų užkirstas kelias naujos atominės elektrinės statybai. Šį sprendimą sąlygoja referendumo rezultatai“, - sako Seimo narys.

2012 metų spalio 14 dieną įvyko referendumas dėl naujos atominės elektrinės statybos ir 62,68 proc. dalyvavusių referendume nepritarė atominės elektrinės statybai Lietuvoje.

„Atsižvelgiant į referendumo rezultatus, visi įstatymų projektai, susiję su atominės elektrinės statyba, netenka prasmės.Ir vadovaujantis Referendumo įstatymo 8 straipsnio nuostatomis, kad klausimas dėl referendumo sprendimo įgyvendinimo ne vėliau kaip per 1 mėnesį nuo sprendimo paskelbimo turi būti svarstomas Seime, teikiami minėtų įstatymų, kurie buvo susiję su naujos Visagino atominės elektrinės statyba, pripažinimo netekusiais galios įstatymų projektai“, - sako L. Balsys.

Jo teigimu, priėmus siūlomus įstatymus bus sustabdytas „Lietuvos ekonomikai ir saugumui kenksmingo projekto realizavimas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: kaip A. Armonaitė ir E. Gentvilas vienas kitam pamokslavo