Rinkų apžvalga: blogos žinios skandina kainas

Europos akcijų rinka trečiadienį, Europos komisijai panešus apie Ispanijos bankų restruktūrizavimą, smuko apie 0,7 procento. JAV birža ruošiasi atsidaryti su nedideliu nuostoliu – čia tikimasi prastų makroekonominių rodiklių.

Daugiau nuotraukų (1)

Orion securities inf. ir lrytas.lt inf.

2012-11-28 17:13, atnaujinta 2018-03-15 01:09

Ispanija toliau kenčia nuo euro zonos krizės: mažmeninės prekybos apimtys spalį sumažėjo 9,7 proc., palyginti su prieš metus buvusiu lygiu. Mažmeninė prekyba traukiasi jau 28 mėnuo iš eilės. Kita vertus, Reuters analitikų apklausos duomenimis buvo tikėtasi dar didesnio nuosmukio (11,5 proc.). Europos komisija paskelbė keturių Ispanijos bankų (Bankia, NCG Banco, Catalunya Banc ir Banco de Valencia) restruktūrizavimo detales.

Visų bankų restruktūrizavimas atsieis 37 mlrd. eurų, o 45 mlrd. eurų blogų aktyvų bus perkelti į tuo tikslu įsteigtą blogąjį banką. Minėtieji bankai pardavinės savo balanse esančius aktyvus blogajam bankui su nuolaidomis, sieksiančiomis iki 63 procentų. Keturių bankų turtas susitrauks apie 60 procentų. Bankia ir Banco de Valencia akcijų prekyba buvo sustabdyta jau nuo ryto.

Bankia per tris metus ketina uždaryti 39 proc. savo klientų priėmimo skyrių ir sumažinti darbuotojų skaičių 28 procentais. Vien šis bankas atleis apie 6 tūkst. darbuotojų, todėl Ispanijos nedarbo lygis, šiuo metu viršijantis 25 proc., turėtų kilti ir toliau. Bankia akcininkams iki 2014 nebus mokami dividendai.

Vakar paskelbtas JAV vartotojų pasitikėjimo indeksas, paremtas 5 tūkst. namų ūkių apklausomis, pakilo į aukščiausią lygį nuo 2008 m. pradžios. Dabartinė indekso reikšmė yra 73,7, taigi, 0,8 proc. aukštesnė už praėjusio mėnesio ir už prognozuotą reikšmę. Nepaisant augančio vartotojų pasitikėjimo ir gerų duomenų iš nekilnojamojo turto rinkos, vakar S&P 500 indeksas nusmuko 0,5 procento.

Trečiadienį JAV bus skelbiami naujos statybos gyvenamųjų būstų pardavimų duomenys ir Federalinio atviros rinkos komiteto (FOMC) dabartinių ekonomikos sąlygų ataskaita, populiariai vadinama „rusvąja knyga“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.