Rinkų apžalga: JAV tikisi naujo ekonominio stimulo

Trečiadienį finansų rinkose didėja akcijų indeksų kainos dėl monetarinio stimulo lūkesčių. Per dieną Azijos akcijų indeksai padidėjo apie 0,7 proc., prekybos sesijos viduryje Europos akcijų indeksų kainos augo apie 0,3 procento. JAV akcijų indeksų ateities sandorių kainos prieš prekybos sesijos atidarymą didėjo apie 0,2 procento.

Fed vadovas B. Bernanke (dešinėje) minėjo, kad monetarinio skatinimo priemonės vargu ar galėtų panaikinti visą neigiamą galimo „fiskalinio skardžio“ įtaką.
Fed vadovas B. Bernanke (dešinėje) minėjo, kad monetarinio skatinimo priemonės vargu ar galėtų panaikinti visą neigiamą galimo „fiskalinio skardžio“ įtaką.
Daugiau nuotraukų (1)

Orion securities inf. ir lrytas.lt inf.

Dec 12, 2012, 4:13 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 4:34 PM

Trečiadienį JAV vyks Federalinio rezervų banko pinigų politikos susitikimas. Tikimasi, kad Fed patikslins savo obligacijų supirkimo planą, paskelbtą rugsėjo mėnesį, tam, kad toliau skatintų JAV ekonomikos augimą.

JAV Federalinio rezervų banko tikslas yra palaikyti žemas JAV ilgo laikotarpio palūkanų normas, kad namų ūkiai ir verslas galėtų pigiau skolintis ir daugiau vartoti.

Tikimasi, kad tokios Fed priemonės galėtų dalinai atsverti neigiamą įtaką, kurią gali sudaryti vadinamasis „fiskalinis skardis“ – taupymo priemonių įvedimas. Tačiau Fed vadovas B. Bernanke minėjo, kad monetarinio skatinimo priemonės vargu ar galėtų panaikinti visą neigiamą galimo „fiskalinio skardžio“ įtaką. Jau pastaraisiais mėnesiais dėl JAV „fiskalinio skardžio“ baimių kai kurios šalies įmonės atidėjo savo plėtrą, investicijas ir naujų darbuotojų samdymą.

Šiandien Europoje pranešta, kad euro zonos gamyba šį rudenį toliau sparčiai smuko. Skelbiama, kad spalio mėn. pramonės gamyba euro zonoje smuko 1,4 proc., palyginti su rugsėju. Tuo tarpu, analitikai tikėjosi, kad pramonės gamyba euro zonoje per spalio mėn. padidės 0,3 procento.

Rugsėjo mėn. euro zonos pramonės gamyba smuko dar daugiau – 2,3 proc., palyginti su rugpjūčiu. Taigi, nors vasara euro zonos pramonės produkcija buvo atsigavusi, nuosmukis nusitęsė į rudenį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.