Premjeras euro sieks be prievartos

Premjeras Algirdas Butkevičius pripažįsta, kad Lietuvai dar reikia gerokai pasitempti, kad galėtų įvykdyti ambicingą užmojį iki 2015 metų įsivesti eurą.

„Jei žmonės Latvijoje pradėjo neigiamai vertinti euro įvedimą, turbūt buvo nepakankamai aiškinama visuomenei. Kiek teko kalbėti su Latvijos ministru pirmininku, jie žada skirti didžiulį darbą viešinimui ir aiškinimui“,- sakė A. Butkevičius.<br>J. Stacevičius
„Jei žmonės Latvijoje pradėjo neigiamai vertinti euro įvedimą, turbūt buvo nepakankamai aiškinama visuomenei. Kiek teko kalbėti su Latvijos ministru pirmininku, jie žada skirti didžiulį darbą viešinimui ir aiškinimui“,- sakė A. Butkevičius.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Aurimas Abišala

Jan 29, 2013, 10:10 AM, atnaujinta Mar 13, 2018, 1:44 AM

Tačiau Lietuva, anot A. Butkevičiaus, neturi kito pasirinkimo, tad teks priimti politinius sprendimus, kurie leistų kuo greičiau sumažinti infliaciją.

„Infliacija vienas iš Mastrichto kriterijų rodiklių, kurių Lietuva dar nevykdo, bet prievartinio taikymo nebus. Bus skatinamas augimas, skatinamos naujos darbo vietos. Stengsimės nepriiminėti jokių mokestinių pataisų, kurios leistų padidinti infliaciją. Darbo grupė, kuri atsakinga už darbo užmokestį, pateiks siūlymus“,- interviu Lietuvos radijui sakė premjeras.

Paklaustas, ar nebijo, kad pasikartos Latvijos scenarijus – latviai prieštarauja euro įvedimui 2014 metais – A. Butkevičius atsakė, kad nėra nieko, ko neišspręstų didesnis projekto viešinimas.

„Jei žmonės Latvijoje pradėjo neigiamai vertinti euro įvedimą, turbūt buvo nepakankamai aiškinama visuomenei. Kiek teko kalbėti su Latvijos ministru pirmininku, jie žada skirti didžiulį darbą viešinimui ir aiškinimui“,- sakė A. Butkevičius.

Jau pradėjusi dirbti speciali darbo grupė didžiausią dėmesį skiria sprendimams, kaip sumažinti mokestį darbo pajamoms, taip pat bus svarstomi „Sodros“ mokesčio pakeitimai.

N. Udrėnas: „„Euro įvedimas rodytų užsienio investuotojams, kad šalis geba valdyti savo finansus“

Kaip pranešė naujienų agentūra BNS, šalies prezidentės vyriausiasis patarėjas sakė, kad  euro įvedimas parodytų investuotojams, kad Lietuva gerai valdo finansus, ir didintų rinkų pasitikėjimą šalimi.

„Euro įvedimas rodytų užsienio investuotojams, kad šalis geba valdyti savo finansus“, - antradienį interviu Žinių radijui sakė Nerijus Udrėnas

Be to, anot N. Udrėno, euras padeda laikytis atsakingos finansų politikos - įsivedus bendrą ES valiutą, galima tikėtis mažesnės šalies finansinės rizikos, mažesnių tarpbankinių palūkanų normų, o tai reikštų ir pigesnes paskolas. 

„Tikrai laimėtų visa Lietuvos ekonomika“, - sakė N. Udrėnas. 

Dabartinė Lietuvos Vyriausybė sieks įsivesti eurą 2015 metais. Anot ekonomistų, didžiausia kliūtimi euro įvedimui gali būti per didelė infliacija, todėl kai kurie jų mano, kad eurą šalis galėtų įsivesti ne anksčiau kaip 2017 metais.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.