D. Grybauskaitė: „Dėl ES biudžeto Lietuvos laukia dvigubas darbo krūvis“

Šiandien nusprendėme atsižvelgti į Parlamento nerimą.

Prezidentė ir buvusi Europos komisarė Dalia Grybauskaitė džiaugiasi, kad Lietuvai pirmininkaujant ES Tarybai nebereikės vesti sunkių derybų su Europos Parlamentu dėl ES biužeto.<br>J. Stacevičius
Prezidentė ir buvusi Europos komisarė Dalia Grybauskaitė džiaugiasi, kad Lietuvai pirmininkaujant ES Tarybai nebereikės vesti sunkių derybų su Europos Parlamentu dėl ES biužeto.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2013-02-11 10:43, atnaujinta 2018-03-12 04:56

„Man tai yra palengvėjimas, kadangi šiandien pasiektas susitarimas ir derybas su Europos Parlamentu perima pirmininkaujanti Airija. Žinoma, derybos bus sunkios, kadangi biudžetas pirmą kartą taip žymiai realiai sumažintas Europos Sąjungos istorijoje. Ir žinoma, kad Europos Parlamentas šiame etape nėra patenkintas, bet tokios derybos būna visada sunkios.

Šiandien nusprendėme atsižvelgti į Parlamento nerimą.

Siūlysime, kad biudžetas būtų tikslinamas septynerių metų finansinės programos laikotarpio viduryje. Taip pat siūlome laikytis kaip įmanoma lankstesnio požiūrio perkeliant finansinius išteklius iš vienų metų į kitus bei iš vienos (biudžeto) eilutės į kitą. Valstybės narės ir Parlamentas dar niekada nėra susitarę dėl tokių dalykų.

Esu laiminga, kad tai bus atlikta dabartinio pirmininkavimo laikotarpiu, o pirmininkaujant Lietuvai mums teks derėtis su Parlamentu tik dėl programų, susijusių su finansinių išteklių panaudojimu nuo 2014 iki 2015 metų“, - interviu naujienų tinklalapiui „EurActiv“ sakė Prezidentė.

Į tinklalapio samprotavimą, kad reikės priimti apie 80 biudžetą lydinčių teisės aktų ir dalis darbo teks ir Lietuvos pirmininkavimo laikotarpiui, šalies vadovė atsakė, kad Lietuvai teks didžiausia šio darbo dalis, jau nekalbant apie įprastą dokumentų, kuriuos reikės derinti, srautą, o dar reikės derėtis ir dėl 2014 metų biudžeto.

„Taigi, laukia dvigubas darbo krūvis“, - pripažino šalies vadovė.

Prezidentė pabrėžė, kad viršūnių susitikimo, trukusio apie 25 valandas, atmosfera buvo stebėtinai rami, kadangi visi suprato, jog būtina susitarti.

Visi žinojo, kad susitarti yra sunku. Visi žinojo, kad ekonominė Europos situacija vis dar sudėtinga. Ir visi žinojo, kad yra būtinas kompromisas.

„Žinoma, tam prireikė laiko, nes reikėjo daug skaičiuoti, dėl kiekvieno veiksmo ar siūlymo būtina iš naujo nagrinėti visus mechanizmus, nes visos biudžeto eilutės yra glaudžiai tarpusavyje susijusios.

Tačiau pagaliau mes pasiekėme tai, ką pasiekėme, ir šį kartą stengėmės išvengti kai kurių klaidų, kurias darėme lapkritį. Mes stengėmės neišeiti iš salės, iš pastato, kol nesusitarėme“, -interviu „EurActiv“, be kita ko, sakė Prezidentė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: komentarai apie Vilniuje besibaigiančias karines pratybas