Rinkų apžvalga: Vokietijos ekonomika turėtų įgauti didesnį augimo pagreitį

Pirmadienį finansų rinkose tvyro ramios nuotaikos. Per dieną Azijos ir Europos akcijų indeksai beveik nepakito, tik Japonijos „Nikkei 225“ indeksas išsiskyrė 2 proc. augimu. JAV akcijų biržos šiandien uždarytos – amerikiečiai švenčia prezidento dieną.

Bundesbankas savo pranešime teigia, kad nors optimizmas finansų rinkose smarkiai išaugo, Pietų Europos valstybės vis dar neturėtų nutraukti savo dabartinių reformų.<br>Reuters
Bundesbankas savo pranešime teigia, kad nors optimizmas finansų rinkose smarkiai išaugo, Pietų Europos valstybės vis dar neturėtų nutraukti savo dabartinių reformų.<br>Reuters
Daugiau nuotraukų (1)

Orion securities inf. ir lrytas.lt inf.

Feb 18, 2013, 5:14 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 3:21 PM

Pirmadienį Vokietijos centrinis bankas savo pranešime paskelbė, kad prognozuoja, jog šalies ekonomika turėtų šiek tiek augti pirmąjį šių metų ketvirtį. Banko pranešime teigiama, kad sekančiais ketvirčiais Vokietijos ekonomika turėtų įgauti didesnį augimo pagreitį.

 Tačiau artimiausiais metais nesitikima labai spartaus augimo dėl vis dar sunkios ekonomikos padėties kitose euro zonos šalyse. Taip pat Bundesbankas savo pranešime teigia, kad nors optimizmas finansų rinkose smarkiai išaugo, Pietų Europos valstybės vis dar neturėtų nutraukti savo dabartinių reformų.

Pirmadienį taip pat pranešta, kad Vokietijos bankai sausį naudojo net apie trečdalį mažiau skubaus Europos centrinio banko (ECB) finansavimo nei mėnesį prieš tai. Šie duomenys yra teigiamas ženklas finansų rinkoms ir atspindi, kad Europos finansų sektoriaus padėtis gerėja. Tikimasi, kad artimiausiu metu bankai pradės daugiau skolinti ir privačiam sektoriui.

Tuo tarpu, pirmadienį finansų rinkose ir toliau kitų valiutų atžvilgiu smuko jenos vertė. Savaitgalį vykusiame G-20 šalių pranešime Japonijai nebuvo išsakyta kritika dėl vykdomos ekspansinės pinigų politikos. Dėl to nesudarytos kliūtys tolesniam Japonijos valiutos smukimui. Jenos vertė nuo lapkričio mėn. vidurio jau smuko apie 20 proc. JAV dol. atžvilgiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.