D. Grybauskaitė: „Lietuvos banko užduotis - išvalyti Lietuvos finansų sistemą“

Lietuvos prezidentė Dalia

D. Grybauskaitė nesiėmė vertinti galimo Ūkio laikinojo administratoriaus Adomo Audicko viešųjų ir privačių interesų supainiojimo.<br>V. Balkūnas
D. Grybauskaitė nesiėmė vertinti galimo Ūkio laikinojo administratoriaus Adomo Audicko viešųjų ir privačių interesų supainiojimo.<br>V. Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2013-02-21 14:18, atnaujinta 2018-03-11 09:39

Tai ji pareiškė, paprašyta pakomentuoti Lietuvos banko veiksmus dėl žlugusio Ūkio banko.

„Viena iš mūsų Lietuvos banko užduočių yra išvalyti Lietuvos finansų sistemą nuo finansinių machinatorių ir sukčių, tai bankas ir daro.

Dėl pasirinkimo konkrečių asmenų - tai yra Lietuvos banko valdybos sprendimas, ir tik valdyba gali vertinti, ką jie pasirenka“, - ketvirtadienį žurnalistams sakė D. Grybauskaitė.

D. Grybauskaitė nesiėmė vertinti galimo Ūkio laikinojo administratoriaus Adomo Audicko viešųjų ir privačių interesų supainiojimo.

„Kai bus patvirtinta, kad tai įvyko, bus vienas sprendimas, o spėlionėmis aš neužsiimu“, - teigė šalies vadovė.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) antradienį nutarė aiškintis, ar yra pagrindas pradėti tyrimą dėl galimo A. Audicko viešųjų ir privačių interesų pažeidimo.

Svarstoma, ar A. Audickas supainioja viešuosius ir privačius interesus, kai sprendžiant Ūkio banko problemas jis pasamdė advokatų kontorą „Raidla, Lejins & Norcous“, kurioje jis trumpai dirbo konsultantu po to, kai baigė viceministro darbą Ūkio ministerijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.