FNTT vadovas: „Prekybos tinkluose žaidžiami rimti žaidimai“

Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos vadovas Kęstutis Jucevičius teigia, kad didžiuosiuose prekybos centruose žaidžiami rimti žaidimai - gali būti profesionaliai klastojama visų įmonių apskaita.

Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos vadovas K. Jucevičius teigia, kad didžiuosiuose prekybos centruose gali būti klastojama visų įmonių apskaita.<br>V. Ščiavinskas
Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos vadovas K. Jucevičius teigia, kad didžiuosiuose prekybos centruose gali būti klastojama visų įmonių apskaita.<br>V. Ščiavinskas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 7, 2013, 3:08 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 10:11 AM

„Prekybininkai dažnai skundžiasi, kad visuomenės perkamoji galia menka, maržos mažos. Bet kai paanalizuoji, kaip gyvena prekybos tinklų savininkai, kaip jie praturtėjo per palyginti trumpą laiką, nenoromis kyla klausimas, ar tai moralu kitų verslininkų ir piliečių, sąžiningai mokančių mokesčius, atžvilgiu. Kai kurių jų turtas matuojamas ne dešimtimis, o šimtais milijonų. O ar mokesčiai nuo šių milijonų sumokėti?“ - interviu dienraščiui „Verslo žinios“ sakė K. Jucevičius.

Jo teigimu, FNTT neturi pajėgų, kad tirtų smulkių kioskų veiklą, todėl orientuojasi į į didesnes įmones ir didesnius tinklus, kur gali būti grobstomos didelės lėšos.

„Ateityje planuojame pasižvalgyti po didžiuosius prekybos ir viešojo maitinimo centrus. Jau turime surinkę nemažai informacijos ir matome, kad ten žaidžiami rimti žaidimai.

Jei kokia nedidelė maitinimo įstaiga čekio kartais neišspausdina, didieji prekybos centrai čekius spausdina tvarkingai, tačiau mokesčius slepia jau daug subtiliau, paprasta akimi tai nematyti – profesionaliai klastojama visa įmonių apskaita. Manau, šioje srityje yra nemaža dalis šešėlio ir gerai padirbėjus į valstybės biudžetą papildomai įkristų ne vienas milijonas“, - „Verslo žinioms“ teigė FNTT vadovas.

Anot jo, ne paslaptis, kad didelė tų pinigų dalis uždirbta tiekėjų, smulkiųjų verslininkų sąskaita,

Nors yra surinkta nemažai informacijos, FNTT dar nepradėjo nė vieno ikiteisminio tyrimo dėl prekybos centrų veiklos.

„Šios verslo struktūros yra stiprios, įtakingos, turi gerų teisininkų, didžiulių pinigų, ir, manyčiau, galbūt palaikomos kai kurių politikų.

Reikia itin stiprių argumentų, svarių įrodymų, antraip galime būti apkaltinti verslo žlugdymu ir panašiais dalykais. Tam turime gerai pasirengti, surinkti neginčijamų įrodymų. Ir ta linkme daug dirbame“, - aiškino K. Jucevičius.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.