V. Romanovas: „45 tūkstančius gaudavau – vos prasisukdavau“

„Gyvenu kaip žydas prie vokiečio. Tik nesu žydas, o ir vokiečio nesimato“,- antradienį vakare Lietuvos televizijos laidoje „Pinigų karta“ kalbėjo bankrutavusio Ūkio banko pagrindinis akcininkas Vladimiras Romanovas. Ekscentriškasis verslininkas tvirtino grįžęs iš svarbių susitikimų Davose, kalbėjo apie planus atkurti Ūkio banko veiklą, švedų bankų monopoliją ir pragyvenimą su 45 tūkst. litų mėnesine alga.

„Galvoju, iš naujo pradėsiu. Įkursiu iš naujo Ūkio banką, pradėsiu iš naujo. Galbūt. Pirmiausia noriu pailsėti“,- svarstė V. Romanovas.<br>M. Patašiaus nuotrauka iš archyvo
„Galvoju, iš naujo pradėsiu. Įkursiu iš naujo Ūkio banką, pradėsiu iš naujo. Galbūt. Pirmiausia noriu pailsėti“,- svarstė V. Romanovas.<br>M. Patašiaus nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Aurimas Abišala

Mar 13, 2013, 7:14 AM, atnaujinta Mar 10, 2018, 3:19 AM

V. Romanovas įsitikinęs, kad Ūkio banko turtai nukeliaus Šiaulių banko skylėms lopyti.

„Šiaulių bankas neturi jokios perspektyvos ateityje. Jie neturi daug produktų. Negalima didelio pastato sujungti su mažiuku. Galima sugriauti didelį pastatą ir jo dalis panaudoti mažiukui remontuoti“,- tvirtino V. Romanovas.

Kalbai pasisukus apie verslininko gautą atlyginimą, V. Romanovas teigė, kad ir anksčiau buvo sudėtinga suktis, o praradus 45 tūkst. Lt mėnesinį atlyginimą tapo dar sunkiau.

„45 tūkstančius gaudavau – vos prasisukdavau. Apsaugai mokėti reikia, kelionei, geram viešbučiui, vertėjui – viskam pinigų reikia. Dabar apsaugai neturiu pinigų. Reikia knygą užbaigti. Bus apie Lietuvos istoriją“,- sakė laidos svečias.

Vedėjui Andriui Tapinui pastebėjus, kad iš knygos turtų susikrauti nepavyks, buvo užsiminta apie naujo banko atkūrimą.

„Galvoju, iš naujo pradėsiu. Įkursiu iš naujo Ūkio banką. Galbūt. Pirmiausia noriu pailsėti“,- svarstė V. Romanovas.

Didžiausia kliūtis vyriškio verslui, anot jo – „švedų monopolija“ ir jai tarnaujantis Lietuvos bankas, kurie ir išardė Ūkio banką.

„Latvijoj – 100 bankų dirba pelningai, išmetė švedus ir dirba pelningai“,- tvirtino V. Romanovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.