Ministras: „Pasitraukimas iš euro zonos Kiprą nublokštų amžius atgal“

Naujasis Kipro finansų ministras Haris Georgiades pirmadienį pareiškė, kad pasitraukimas iš euro zonos Kiprą nublokštų „amžius“ atgal, informuoja „EUbusiness“. Bendrosios Europos valiutos atsisakymas, sakė H. Georgiades parlamento finansų komisijoje, „negali būti net diskutuojamas“.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Apr 8, 2013, 4:18 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 3:34 PM

„Metas taisyti praeities klaidas. Metas mokėti sąskaitas. Mes galime leisti tik tuos pinigus, kuriuos turime savo kišenėse. Kito varianto neturime“, - sakė ministras komisijai.

Kiek anksčiau šalies centrinio banko vadovas Panicos Demetriades apkaltino Kipro politinius vadovus dėl finansinės paramos sąlygų griežtumo.

Pagal susitarimą su Europos Sąjunga, Europos centriniu banku ir Tarptautiniu valiutos fondu, Kipras drastiškai turės sumažinti savo išsipūtusį bankų sektorių, padidinti mokesčius, apkarpyti valstybės sektoriaus darbo vietas ir privatizuoti kai kurias valstybės įmones.

„Aš suprantu tą pyktį ir nesaugumo jausmą, kurį jaučia šiuo metu mūsų gyventojai. Štai kodėl esu čia, kad pateikčiau faktus kartu su įrodymais, kad visi suprastų, kas iš tiesų nutiko“, - sakė banko vadovas.

P. Demetriades pastaruoju metu viešai kaltinamas dėl nepakankamos priežiūros priimant susitarimą dėl paramos ir dėl salos bankų sugriovimo. Vis dažniau pasigirsta reikalavimai, kad centrinio banko vadovas atsistatydintų.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.