Ch. Lagarde: „Būtina išsaugoti sunkiai uždirbtus laimėjimus“

Sumaniai ir ryžtingai suvaldžiusi krizę Lietuva turėtų užtikrinti sunkiai uždirbtų konkurencingumo ir viešųjų finansų laimėjimų tęstinumą, tęsdama struktūrines reformas ir taip skatindama ūkio augimą ir darbo vietų kūrimą, pareiškė Vilniuje viešinti Tarptautinio valiutos fondo (TVF) valdančioji direktorė Christine Lagarde. Ji ketvirtadienį, Lietuvos banke su valdybos pirmininku Vitu Vasiliausku ir valdybos nariais aptarė ekonomikos padėtį bei finansų ir bankų sistemos stabilumo klausimus.

Ch. Lagarde susitiko su šalies prezidente ir ministru pirmininku.<br>M. Kulbis
Ch. Lagarde susitiko su šalies prezidente ir ministru pirmininku.<br>M. Kulbis
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 18, 2013, 10:47 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 10:55 PM

„Norėčiau pagirti Lietuvą už sumanų krizės suvaldymą ir ryžtingą politiką, kuri atkūrė pasitikėjimą bankų sistema, užtikrino finansų sistemos stabilumą ir padėjo pamatus greitam atsigavimui. Dabar svarbu išsaugoti sunkiai uždirbtus konkurencingumo ir viešųjų finansų laimėjimus. Likusių krizės padarinių likvidavimas ir struktūrinės reformos bus pagrindiniai veiksniai, užtikrinsiantys augimą ir darbo vietų sukūrimą vidutiniu laikotarpiu“, – kalbėjo Ch. Lagarde.

V. Vasiliauskas pažymėjo, kad, Lietuvai perėmus pirmininkavimą Europos Sąjungai (ES), mūsų šalies centrinis bankas yra pasiryžęs dalytis patirtimi įgyvendinant visos ES finansinio stabilumo prioritetus.

„Su nekantrumu laukiu įkvepiančio Lietuvos pirmininkavimo ES sprendžiant tokius prioritetinius klausimus kaip tolesnė pažanga kuriant bankų sąjungą“, – sakė Ch. Lagarde.

Ketvirtadienį TVF vadovė taip pat dalysis įžvalgomis Lietuvos banko su partneriais organizuojamoje apskritojo stalo diskusijoje „Europos ekonominė integracija: iššūkiai ir galimybės“. Renginyje taip pat dalyvauja Europos Centrinio Banko vykdomosios valdybos narys Jörgas Asmussenas, Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas ir Lietuvos Respublikos finansų ministras Rimantas Šadžius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.