Ekonominę Latvijos situaciją gera laiko vos penktadalis gyventojų

Ekonominę Latvijos situaciją gera laiko vos 20 proc. gyventojų, rodo „Eurobarometro“ atlikta apklausa.

Apklausos dalyvių tyrėjai prašė nurodyti pagrindines ekonomines šalies problemas.<br>„Reuters”
Apklausos dalyvių tyrėjai prašė nurodyti pagrindines ekonomines šalies problemas.<br>„Reuters”
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 29, 2013, 4:06 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 1:02 PM

78 proc. apklausos dalyvių nurodė, kad ekonominė šalies padėtis yra bloga, o 2 proc. negalėjo atsakyti į pateiktą klausimą. Kitose Europos Sąjungos (ES) šalyse teigiamai situaciją šalies ūkyje vertina vidutiniškai 26 proc. gyventojų, 72 proc. mano, kad ji bloga, o 2 proc. negali duoti tikslaus atsakymo.

Apklausos dalyvių tyrėjai prašė nurodyti pagrindines ekonomines šalies problemas. Dauguma latvių (55 proc.) nurodė nedarbą, 38 proc. - ekonominę šalies situaciją, 21 proc. - Latvijos mokesčių politiką. Taip pat jiems nerimą kelia sveikatos apsauga, socialinis aprūpinimas ir pensijos, o dar 5 proc. susirūpinę dėl valstybės skolos ir nusikalstamumo.

Lietuvos ir Estijos gyventojai ekonominę padėtį savo šalyse vertina palankiau. Lietuvoje teigiamai ūkį įvertino 29 proc., neigiamai - 69 proc. respondentų. Estijoje - atitinkamai 41 proc. ir 57 proc.

Tarp kitų ES šalių daugiausiai gyventojų teigiamai ekonomiką savo šalyje vertina švedai (80 proc.), vokiečiai (77 proc.) ir Liuksemburgo gyventojai. Mažiausiai teigiamų prošvaisčių mato: ispanai (1 proc.), graikai (2 proc.), kipriečiai (2 proc.) ir kroatai (3 proc.).

Visos ES piliečiai dažniausiai įvardija šias ekonomines problemas: nedarbą, ūkio nuosmukį, kylančias kainas, viešojo sektoriaus skolas. Mažiausiai ES šalių piliečiai rūpinasi dėl aplinkosaugos, klimato kaitos, energetikos ir terorizmo.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.