„BofA Merrill Lynch“ apklausa: investuotojai tiki, kad pasaulio ekonomika augs

“BofA Merrill Lynch“ atlikta apklausa parodė, kad investuotojų, įsitikinusių, esą pasaulio ekonomika augs, daugėja rekordiniais tempais. Apklausoje, kuri buvo atliekama rugpjūčio 2-8 dienomis, dalyvavo 229 kompanijos, kurių bendras valdomas turtas sudaro 671 mlrd. dolerių, praneša newsru.com.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 14, 2013, 11:55 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 11:05 PM

Šį mėnesį 72 proc. respondentų mano, kad per artimiausius dvylika mėnesių ekonomika stabiliai augs. Tai aukščiausias rodiklis per ketverius metus, o palyginti su ankstesniu mėnesiu, šis rodiklis išaugo 20 proc.

Daugiau nei pusė apklausos dalyvių tebemano, kad žymus Kinijos ekonomikos augimo sulėtėjimas kelia rimčiausią grėsmę tiek konkrečioms rinkoms, tiek apskritai pasaulio ekonomikai. Ir vis dėlto pesimistų persvara prieš optimistus rugpjūtį sumažėjo nuo 65 iki 32 proc., palyginti su ankstesniu mėnesiu.

Ekonominė situacija euro zonoje jau daug optimistiškiau vertinama: 88 proc. apklaustų Europos fondų valdytojų prognozuoja ekonomikos prieaugį regione - dukart daugiau nei prieš mėnesį. Vis daugiau respondentų įsitikinę, kad būtent ekonomikos augimas, o ne Europos centrinio banko (ECB) veiksmai būtų perspektyviausias būdas įveikti užsitęsusią skolų krizę Europoje.

Apklausos rezultatai taip pat rodo, kad investuotojai į pasaulio besivystančias rinkas, tarp jų BRIC šalis ir Pietų Korėją, žvelgia atsargiai, nerodydami ypatingo entuziazmo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.