Vokietijos finansų ministras: ECB greit didins palūkanų normas

Vokietijos finansų ministras Wolfgangas Schaeuble penktadienį pareiškė: Europos centrinis bankas (ECB) aiškiai nurodė, kad pakels bazines palūkanų normas vos tik regiono ekonominė situacija pagerės. Apie tai praneša „Reuters“.

Europos centrinis bankas (ECB) aiškiai nurodė, kad pakels bazines palūkanų normas vos tik regiono ekonominė situacija pagerės.<br>123rf nuotr.
Europos centrinis bankas (ECB) aiškiai nurodė, kad pakels bazines palūkanų normas vos tik regiono ekonominė situacija pagerės.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 23, 2013, 1:26 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 7:05 PM

„Žemos palūkanų normos rodo banko susirūpinimą dėl finansų rinkų. Jis negali tęstis amžinai. Europos centrinis bankas pranešė, kad vėl pakels normas, kai ūkis atsigaus. Manau, kad tai geras sprendimas“, - kalbėjo W.Schaeuble.

Tiesa, ECB vadovas Mario Draghi rugpjūčio 1 d. vykusiame banko vadovybės susitikime teigė, kad palūkanų normos kurį laiką dar išliks žemos. ECB tokį sprendimą paaiškino tuo, kad šiuo metu augimas yra silpnas, be to, bankas vadovausis infliacijos pokyčiais.

Visgi kai kurie ekonomistai atkreipia dėmesį, kad ECB valdyba paskutiniame susirinkime net nesvarstė dar vieno galimo palūkanų normų mažinimo, o tai jau rodo, kad galbūt šios ateityje bus kilstelėtos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.