Graikija nemažins valstybės išlaidų dėl trečios finansinės paramos

Graikijos valdžia nesutinka papildomai mažinti valstybės išlaidų dėl trečiojo finansinės paramos paketo. Tai pareiškė Graikijos finansų ministras Yannis Stournaras.

Graikijos valdžia nesutinka papildomai mažinti valstybės išlaidų dėl trečiojo finansinės paramos paketo.<br>AP nuotr.
Graikijos valdžia nesutinka papildomai mažinti valstybės išlaidų dėl trečiojo finansinės paramos paketo.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 26, 2013, 11:41 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 6:06 PM

„Mes kalbame ne apie naujas skubias paskolas, o apie ekonominės paramos paketą, nesusijusį su sąlygomis dėl naujų taupymo priemonių“, - šalies finansų ministro žodžius cituoja BBC. Ministras taip pat pridūrė, kad paramos dydis neviršys 10 mlrd. eurų.

2013 m. liepą Tarptautinis valiutos fondas (TVF) paskelbė savo vertinimą, pagal kurį Graikijai 2014-2015 metais gali prireikti apie 11 mlrd. eurų. Rugpjūčio pradžioje Vokietijos finansų ministras Volfgangas Šoiblė (Wolfgang Schaeuble) pirmą kartą užsiminė apie tai, kad Graikijai gali prireikti dar vieno finansinės paramos paketo, norint užkaišyti vis didėjančią biudžeto skylę.

Vokietijos kanclerė Angela Merkel jau pasisakė prieš papildomą Graikijos skolos nurašymą. Pasak kanclerės, toks nurašymas tik pakenktų pamažu atsigaunančios euro zonos stabilumui. A. Merkel teigimu, skolos nurašymas gali išprovokuoti „grandininę nestabilumo reakciją“, paskatinsiančią privačius investuotojus atsisakyti investicijų į euro zoną.

2013 m. rudenį Graikijos kreditorių trejetas - Europos Komisija (EK), Europos centrinis bankas (ECB) ir TVF - peržiūrės savo programas dėl paramos Graikijai.

Graikija jau gavo du finansinės paramos paketus už bendrą 240 mlrd. eurų sumą.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.