Ispanijos finansų ministras: „Juodžiausias krizės etapas pasibaigė“

Blogiausias krizės etapas Ispanijoje jau baigėsi, pareiškė Ispanijos finansų ministras Luisas de Guindosas. Apie tai informuoja rbc, remdamasi Ispanijos žiniasklaida.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 5, 2013, 10:49 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 1:31 PM

Tai liudija rugpjūčio mėnesio darbo biržos duomenys. Paskutinį vasaros mėnesį darbo biržoje registruotų asmenų pirmąkart nuo 2000 metų sumažėjo, pažymėjo ministras. Naujausi Darbo ministerijos rodikliai ir darbo rinkos statistika rodo, kad ekonominė situacija šalyje stabilizuojasi.

„Manau, kad vadinamąjį „dugną“ pasiekėme antrąjį ketvirtį, kai pasikeitė kai kurios tendencijos“, - sakė L.de Guindosas.

Vyriausybė prognozavo, kad nedarbas augs, bet gauti duomenys rodo kitą, labiau teigiamą dinamiką, sakė ekonomikos ministras. Vyriausybės prognozėmis, nedarbo lygis nenukris žemiau 25 proc. ribos iki 2015 metų, tačiau ministras sakė esąs įsitikinęs, kad teigiamų permainų pavyks pasiekti anksčiau.

Ekonominė krizė Ispanijoje trunka jau šešerius metus. Visus šiuos metus darbo vietos šalyje buvo karpomos, bet šiuo metu, L.de Guidnoso nuomone, šis procesas pristabdytas.

Ministro nuomone, po šalies BVP nuosmukio pirmą ir antrą ketvirtį (atitinkamai 0,4 ir 0,1 proc.), antrąjį metų pusmetį rodikliai vėl bus teigiami.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.