R.Dargis: lenkiškos prekės lietuviškas Rusijoje pakeis per tris dienas

Kodėl Rusijos muitinė kariauja prieš lietuviškas prekes ir Lietuvos vežėjus? Ką daro ir ką tokioje situacijoje turėtų daryti Lietuvos pareigūnai? Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidentas Robertas Dargis, kalbėjęs LRT laidoje „Dėmesio centre“, mano, jog tokie Rusijos veiksmai – Rusijos atsakas į Lietuvos veiksmus (premjero susitikimą su „Gazprom“ – LRT).

R.Dargio nuomone, neteisinga laukti, kad nuo Rusijos Lietuvą apgins Europos Sąjunga.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
R.Dargio nuomone, neteisinga laukti, kad nuo Rusijos Lietuvą apgins Europos Sąjunga.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Edmundas Jakilaitis, LRT televizijos laida „Dėmesio centre“

Sep 19, 2013, 10:10 AM, atnaujinta Feb 22, 2018, 1:21 AM

„Paskutinių savaičių įvykiai ir mūsų laikysena turbūt nebuvo ta, kurios Rusija tikėjosi ir kurią sveikintų. Man teko vakar būti Maskvoje, kalbėjausi su tam tikrais Rusijos pareigūnais, daugiausiai su vietos pramonininkais, ir buvo užsiminta apie „Gazprom“ vizitą Lietuvoje. Žinoma, negalima sakyti, kad tai pagrindinė dabartinės krizės priežastis, jų yra ir daugiau, bet tai tikrai turėjo įtakos“, - LRT laidoje teigė pramonininkų atstovas.

Kokius nuostolius dėl gaišimo pasienyje patiria rinka, anot R.Dargio, pasakyti sunku. Kitas dalykas – prarasti pirkėjai.

 „Juk suprantame, kad ta rinka nėra tuščia. Reikia pabūti Maskvoje, kad suprastume, kas ten vyksta. Visų Vyriausybių vadovai, svarbiausi asmenys, Europos Sąjungos atstovai sėdi Maskvoje, tariasi dėl savo ekonomikos, dėl produktų pardavimo ir panašiai. Ką reikštų Lietuvos produktų nebuvimas lentynose? Tai, kad juos pakeis kažkas kitas, - aiškino R.Dargis. - Savo pakaitalus lietuviškoms prekėms didieji Lenkijos gamintojai į Rusiją suveš per tris dienas“.

Pramonininkų atstovas priekaištauja politikams, kad Lietuvos diskusijoje su Rusija verslas beveik nedalyvauja: politikai kalba sau, verslas - sau, o pasekmes jaučia visa Lietuva.

R.Dargio nuomone, neteisinga laukti, kad nuo Rusijos Lietuvą apgins Europos Sąjunga (ES). „ES šalys lygiai taip turi skirtingus santykius su Rusija, todėl tikėtis, kad kuris nors komisaras paskambins Rusijos valdžiai ir viską sutvarkys – nereikėtų“, - teigė verslininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.