A.Kubilius: „Rusijos prekybiniai karai greit nesibaigs“

Seimo opozicijos lyderis Andrius Kubilius sako, jog Europos Sąjunga (ES) turėtų numatyti tam tikrų priemonių, kad Rusija neturėtų galimybės įtraukti bendrijos narių į nuolatinius prekybinius karus.

„Panašus Rusijos elgesys gali darytis vis dažnesnis“, - penktadienį kalbėjo A.Kubilius.<br>D.Umbraso nuotr.
„Panašus Rusijos elgesys gali darytis vis dažnesnis“, - penktadienį kalbėjo A.Kubilius.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 20, 2013, 11:38 AM, atnaujinta Feb 22, 2018, 12:08 AM

Tai A.Kubilius sakė interviu „Žinių radijui“, komentuodamas Rusijos diskriminacines priemones Lietuvos vežėjams.

„Lietuva šiandien pirmininkauja ES, ir mus yra proga kelti ES labai intensyviai šias problemas ir šiuos Rusijos prekybinių karų reikalus, turint omeny ne tik šiandieninę situaciją, bet turint omeny tai, kad ES, matydama visas tendencijas, turėtų labai intensyviai rengti bendrus instrumentus, kaip preventyviai veikti, kad Rusija tokių prekybinių karų nepaverstų permanentine savo veikla.

Spėju, kad žiūrint į perspektyvą, artimiausių 3-5 metų perspektyvą, panašus Rusijos elgesys gali darytis vis dažnesnis“, - penktadienį kalbėjo politikas.

Vidinėse Rusijos muitinėse Lietuvos kroviniai stabdomi jau savaitę. Rusijos muitininkai lietuviškos kilmės krovinius nuodugniai tikrina.

Neigiamus padarinius jau pajautė ir Karaliaučiaus srities gyventojai, nes ima stigti kai kurių prekių.

Europos Komisija (EK) paragino Rusiją panaikinti papildomus sunkvežimių ir keleivinių automobilių iš Lietuvos tikrinimus.

Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius išsiuntė laišką ES vyriausiajai įgaliotinei užsienio reikalams ir saugumo politikai Catherine Ashton ir EK nariams, informuodamas apie Rusijos muitinės Lietuvos kroviniams ir vežėjams taikomas detalias patikras.

Vežėjų asociacijos „Linava“ vadovo Algimanto Kondrusevičiaus teigimu, nuo praėjusio ketvirtadienio ryto Rusijos muitinė neišdavė leidimo nė vienam Lietuvoje pakrautam sunkvežimiui. Pasak jo, Lietuvos vežėjai per dieną dėl sankcijų gali netekti iki 2 mln. litų uždarbio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.