D.Grybauskaitė apie skalūnus: „Mūsų vienas iš strateginių projektų komplikavosi“

Prezidentė Dalia Grybauskaitė neskuba ieškoti kaltų dėl to, kad JAV dujų ir naftos kompanija „Chevron“ atsisakė žvalgyti skalūnų dujas Lietuvoje.

Pasak šalies vadovės, žemės gelmės Lietuvoje vis tiek bus išžvalgytos, tačiau energetinės nepriklausomybės teks dar palaukti.<br>D.Umbraso nuotr.
Pasak šalies vadovės, žemės gelmės Lietuvoje vis tiek bus išžvalgytos, tačiau energetinės nepriklausomybės teks dar palaukti.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 9, 2013, 11:56 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 8:22 AM

Vis dėlto ji apgailestavo, kad toks amerikiečių žingsnis atitolina Lietuvą nuo energetinės nepriklausomybės.

„Gal neieškokime kaltų. Išties turėtume tiesiog susirūpinti, kad mūsų paskutiniai veiksmai labai žymiai pakeitė teisinę aplinką būsimam investuotojui, ir investuotojas traukiasi. (...) (Yra, – ELTA) išties strateginiai energetiniai projektai, kurie yra labai svarbūs Lietuvai, siekiant energetinės nepriklausomybės, deja, vienas iš jų komplikavosi“, – trečiadienį sakė D.Grybauskaitė.

Pasak šalies vadovės, žemės gelmės Lietuvoje vis tiek bus išžvalgytos, tačiau energetinės nepriklausomybės teks dar palaukti.

„Dabar nenorėčiau nieko kaltinti arba badyti pirštais. Faktas yra tikrai prastas, mūsų vienas iš strateginių projektų komplikavosi ir, matyt, bus tam tikra pauzė. Mūsų žemės gelmių turtai niekur nepabėgs, bet tam tikra prasme energetinis savarankiškumas iš dalies atitolsta“, – kalbėjo Prezidentė.

ELTA jau skelbė, jog antradienio vakarą „Chevron“ paskelbė, kad nebetęs derybų dėl sutarties pasirašymo darbų licencijai Šilutės-Tauragės plote gauti.

„Chevron“ laikosi nuomonės, kad besikeičiančioje reguliavimo ir teisinėje aplinkoje geriausiai kompanijos verslo interesai bus įgyvendinti sutelkiant dėmesį į jau padarytas investicijas Rietavo licenciniame plote.

„Chevron“ įsipareigoja ir toliau domėtis bei vertinti investicijų galimybes Vidurio ir Rytų Europoje, remti Europos energetinės nepriklausomybės siekius.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.