Estijos prezidentas: „Ekonominis šantažas iš Rusijos pusės neleistinas“

Estijos prezidentas Toomas Hendrikas Ilvesas pavadino neleistinomis pastangomis trukdyti Ukrainai, Moldovai ir Gruzijai stiprinti savo partnerystę su Europos Sąjunga, informuoja rbc tarnyba.

T.H.Ilvesas pavadino neleistinomis pastangomis trukdyti Ukrainai, Moldovai ir Gruzijai stiprinti savo partnerystę su Europos Sąjunga.<br>G.Šiupario nuotr.
T.H.Ilvesas pavadino neleistinomis pastangomis trukdyti Ukrainai, Moldovai ir Gruzijai stiprinti savo partnerystę su Europos Sąjunga.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 9, 2013, 1:07 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 8:18 AM

"Ekonominis šantažas, grasinimai ir politinis spaudimas dėl prisijungimo prie Muitų sąjungos, kurį dabar jaučia šios valstybės, neleistini. Šių įvykių plėtrą artimiausius mėnesius būtina sekti ypač įdėmiai", - pareiškė T.H.Ilvesas Krokuvoje vykusiame susitikime su Lenkijos prezidentu Bronislawu Komorowskiu.

Estijos prezidentas pažymėjo, kad su ekonominėmis sankcijomis kaip "bausme" už ES Rytų partnerystės politikos palaikymą susiduria ir šalys, jau esančios ES narėmis. Kaip pavyzdį, jis pateikė Lietuvą, kai "Rospotrebnadzor" šiomis dienomis įvedė apribojimus kai kurių Lietuvos pieno produktų importui.

"Lietuvai, kuri šiuo metu dar ir pirmininkauja Europos Sąjungos Tarybai, reikalinga mūsų bendra parama", - pabrėžė Estijos politikas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.