Sėkmės mokytojas B.Tracy atskleidė, kaip padvigubinti savo pajamas

80 proc. žmonių yra nesėkmingi ir pavydžiai žiūri į turtingesnius ir laimingesnius 20 proc. 

Daugiau nuotraukų (1)

Aurimas Abišala

Oct 15, 2013, 2:20 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 3:58 AM

Tokią liniją nubrėžė ant scenos užlipęs sėkmės mokytojas Brianas Tracy, antradienį skaitęs paskaitą Vilniaus „Siemens“ arenoje.

Lazdele pasiramsčiuojantis vyriškis sniego baltumo plaukais negailėjo kritikos tiems žmonėms, kurie nesistengia pakeisti savo gyvenimo į gerąją pusę.

„Jūsų gyvenime nieko neįvyks, jei jūs nejudėsite. Televizija yra tarsi kramtomoji guma akims. Yra atvirkštinė priklausomybė tarp televizijos žiūrėjimo ir sėkmingo gyvenimo. Vargingiausi žmonės žiūri televizorių tol, kol pavargsta. Arba švaisto savo laiką kitokiems nereikšmingiems dalykams, tokiems kaip žaidimai telefonu“, - mokė B.Tracy. Anot lyderystės mokytojo, vargingi žmonės mąsto, ką apkaltinti dėl savo bėdų, o sėkmingi žmonės klausia, kaip pakeisti situaciją sau naudinga linkme.

Pripažinęs, kad į seminarą atėję žmonės turi šansų pakeisti savo gyvenimą į geresnę pusę, B.Tracy pasidalino patarimu, kaip galima padvigubinti savo pajamas per vienerius metus.

„Jei darai tai, ką daro kiti sėkmingi žmonės, greit gauni gerus rezultatus. Gamta akla – jai nerūpi, ar vienas žmogus uždirba daug, ar mažai. Visi mes turime vienodas galimybes. Tarkime, kad mūsų tikslas yra padvigubinti pajamas per metus. Tuomet reikia apsidairyti ir surasti, kas uždirba dvigubai daugiau pinigų, nei jūs.

Galbūt tai bus jūsų kolega, o galbūt žmogus iš kitos veiklos srities. Tiesiog nueikite pas juos ir paklauskite, ką jie daro kitaip, nei jūs. Atsiminkite, kad kažkada tie sėkmingi žmonės uždirbo tiek pat pinigų kaip jūs, o gal ir dar mažiau. Tiesiog jie kažką darė kitaip ir tai jiems padėjo pakilti karjeros laiptais“, - kalbėjo B.Tracy.

Pranešėjas pabrėžė, kad šis būdas paprastas, tačiau toli gražu ne lengvas.

„Beveik visi milijonieriai duodami interviu prisipažįsta, jog dirbo daugiau ir sunkiau už visus aplinkinius. Tuo tarpu dauguma kitų žmonių yra tinginiai. Jie ieško lengviausio būdo savo darbams padaryti, darbo metu plepa su kolegomis ir geria kavą, o vėliau stebisi, kodėl jų nepaaukštino pareigose“, - sakė B.Tracy. Taip pat verslininkas ir knygų autorius patarė kuo daugiau laiko skirti savęs tobulinimui. Anot B.Tracy, reikia kasdien skirti bent dvi valandas naujų įgūdžių tobulinimui, jei tikimasi pasiekti gerų rezultatų.  

Ar jūs žinote, ko siekiate gyvenime?

„Beveik visi žmonės sako, kad jie turi tikslus, tik ne užrašytus, o galvoje. Tuomet aš pasisiūlau spėti – jų tikslai yra būti liekniems, turtingiems, laimingiems, turėti didelį namą ir gražią šeimą. Tai ne tikslai, o svajonės. 

Kiekvienas beprotnamio gyventojas gali turėti tokius „tikslus“. Kai neturite aiškaus, užrašyto tikslo, jūsų norai yra tarsi cigaretės dūmai, kurie tuoj pat išsisklaido“, - ironizavo „Siemens“ arenoje paskaitą skaitęs B.Tracy.

O kaip sužinoti savo tikruosius tikslus?

B.Tracy arenoje susirinkusiems žiūrovams pasiūlė du būdus, padedančius sužinoti savo svarbiausius tikslus. Vienas iš jų – greit, negalvojant surašyti tris tikslus, tikintis, kad juos padiktuos pasąmonė.

Kitas – įsivaizduoti, kad banko sąskaitoje turite 20 mln. eurų ir 10 metų gyvenimo. Esą įsivaizdavus tokią situaciją, įmanoma gana tiksliai nustatyti, kokių tikslų žmogus siekia gyvenime.

Sužinojus ir ant popieriaus skiautės užrašius savo tikslus, galima jų siekti.

Tiesa, jokio stebuklingo būdo tikslų pasiekimui Lietuvoje viešintis sėkmės mokytojas neatskleidė.

„Pagal tikimybių teoriją žinome, kad apie 5 proc. žmonių tampa itin turtingais, milijonieriais. Tačiau niekas nežino, kuris iš mūsų taps tuo milijonieriumi. Vienintelis būdas – mokytis ir bandyti naujus dalykus.

Mokykitės, bandykite ir būkite atkaklus. Jei jūs pakankamai atkaklus, galų gale tai suveiks. Sėkmė galų gale jus aplankys ne dėl atsitiktinumo, o dėl paprasčiausio tikimybių dėsnio. Tai toks pats dėsnis, kaip ir traukos dėsnis. Jūsų darbas – įdarbinti tikimybių dėsnį, kad jis pasitarnautų jums“, - mokė B.Tracy.

Taip pat vyriškis patarė į gyvenimo tikslus įtraukti apsirūpinimą senatvei.

„Įsivaizduokite, kad neturite jokių pajamų. Kiek pinigų jums reiktų, kad galėtumėte patogiai gyventi 1 mėnesį? Suskaičiavote? Gerai. Dabar padauginkite jį iš 12. Tiek pinigų jums reikia išgyventi metams. Dar kartą padauginkite šį skaičių iš 20.

Tiek pinigų jūs turite turėti tam, kad galėtumėte ramiai gyventi pensijoje. Dalis žmonių net neįsivaizduoja, koks tai skaičius. Tuo tarpu kiti jau turi jį apskaičiavę ir pradėjo taupyti“, - sakė B.Tracy.

Sekite verslo naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.