Verslininkai nepritaria valdžios planams apmokestinti nuostolius

Lietuvos verslo konfederacija nepritaria Pelno mokesčio įstatymo pataisoms, kuriomis numatoma riboti galimybę perkelti įmonių mokestinius nuostolius į kitus metus. Tvaria verslo aplinka besirūpinanti verslo organizacija baiminasi, kad šie sprendimai gali gerokai sumažinti ekonominį Lietuvos patrauklumą.

„Nuostolių, o ne pelno apmokestinimas yra savo prigimtimi nelogiškas sprendimas“, -sakė LVK prezidentas V.Sutkus.<br>V.Danisevičiaus nuotr.
„Nuostolių, o ne pelno apmokestinimas yra savo prigimtimi nelogiškas sprendimas“, -sakė LVK prezidentas V.Sutkus.<br>V.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 21, 2013, 4:04 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 11:41 PM

Valdas Sutkus, Lietuvos verslo konfederacijos (LVK) prezidentas ragina atkreipti dėmesį į galimas šio įstatymo pakeitimo pasekmes verslui ir šalies ekonomikai. Pakeitimais numatoma į kitus metus leisti perkelti tik 50 proc. nuostolių, t.y., už likusius 50 proc. patirtų nuostolių įmonės privalėtų sumokėti 15 proc. pelno mokestį, o tai būtų logikai prieštaraujantis sprendimas.

„Nuostolių, o ne pelno apmokestinimas yra savo prigimtimi nelogiškas sprendimas, o ribojimas perkelti nuostolius į kitus metus nepalieka verslui jokių galimybių amortizuoti ekonominius šokus bei išgyventi ekonomines krizes“, - pranešime spaudai cituojamas Valdas Sutkus, LVK prezidentas.

Jo nuomone, priėmus įstatymo pataisas, įmonės, patiriančios nuostolius dėl pradinių investicijų, turėtų mokėti pelno mokestį dar nepadengusios šių pradinių investicijų, taigi įstatymas sudarytų itin nepalankias sąlygas neseniai įsikūrusioms įmonėms pradėti investicijas Lietuvoje. O labiausiai nukentėtų krizės paliesti žiniasklaidos, reklamos, pieno perdirbimo, paslaugų ir gamybos eksporto sektoriai. Anot V.Sutkaus, įstatymo pakeitimų nauda šalies biudžetui yra neadekvati netekimams, kuriuos patirtų verslas ir visa šalies ekonomika.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.