Premjeras tikisi, kad Rusiją galėtų pakeisti Kinijos, Brazilijos ir JAV rinkos

Premjeras tikisi, kad Lietuvos pieno

Pasak A.Butkevičiaus, nepaisant to, kad Rusijos rinka yra labai pelninga, įmonės turi ieškoti naujų rinkų.<br>D.Umbraso nuotr.
Pasak A.Butkevičiaus, nepaisant to, kad Rusijos rinka yra labai pelninga, įmonės turi ieškoti naujų rinkų.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2013-10-22 11:20, atnaujinta 2018-02-20 23:09

„Vienas ūkio viceministras išvyksta į Kiniją šio mėnesio pabaigoje ir bus kalbama apie Šanchajaus mieste ofiso atidarymą, toje teritorijoje numatyta laisvoji ekonominė zona, su galimybe sandėliuoti savo produkciją. (...) Kita rinka, kuri, mes manome, turėtų atsidaryti, tai Brazilija. Ir taip pat stipriai dirbama su Jungtinėmis Amerikos Valstijomis, ir jau yra pasirašyti susitarimai, tikimės, kad artimiausiu metu gausim leidimus didesniam eksportui į šitą šalį“, - antradienį interviu LRT radijui sakė A.Butkevičius.

Pasak jo, nepaisant to, kad Rusijos rinka yra labai pelninga, įmonės turi ieškoti naujų rinkų.

„Didžioji dalis tos produkcijos buvo eksportuojama į Rusiją, ir eksportas į Rusiją išaugo labai ženkliai, tas eksportas mūsų pieno perdirbėjams yra naudingas dėl to, kad pelningumas yra pats didžiausias šiuo metu Rusijoje. Bet reikia suvokti, kad reikia turėti keletą rinkų, kiekvienas vadybininkas turi turėti kelias rinkas, arba turi būti diversifikuotos rinkos“, - aiškino ministras pirmininkas.

Lietuviškų pieno produktų importo į Rusiją blokada vyksta jau dvi savaites. Maskva teigia, kad tai padaryta dėl nepakankamo produktų saugumo, bet Lietuvos ir Europos Sąjungos pareigūnai tai vadina politiškai motyvuotu žingsniu. 

Lietuva tikisi pradėti pieno eksportą į Kiniją, tačiau ši po Tibeto dvasinio lyderio Dalai Lamos vizito Lietuvoje delsia atsiųsti licencijas, reikalingas eksportui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.