Premjeras apie bankų grasinimus trauktis iš Lietuvos: „Nereiktų taip jautriai reaguoti“

Didieji bankai neigiamai vertina valdžios norą apriboti jiems galimybes veiklos pelną panaudoti buvusiems nuostoliams padengti. Lietuvos komercinių bankų asociacijos vadovas Stasys Kropas trečiadienį perspėjo Seimo narius, kad tokio įstatymo priėmimas gali baigtis liūdnai – bankai iškels veiklą iš Lietuvos, valstybė gaus mažiau pajamų.

Komentuodamas situaciją „Žinių radijui“ premjeras Algirdas Butkevičius patarė bankų atstovams „nereaguoti taip jautriai“.<br>D.Umbraso nuotr.
Komentuodamas situaciją „Žinių radijui“ premjeras Algirdas Butkevičius patarė bankų atstovams „nereaguoti taip jautriai“.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 24, 2013, 9:40 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 9:41 PM

Komentuodamas situaciją „Žinių radijui“ premjeras Algirdas Butkevičius patarė bankų atstovams „nereaguoti taip jautriai“.

„Nereikėtų taip jautriai reaguoti ir daryti tokių kategoriškų sprendimų. Šioje srityje yra problemų - kalbant apie tam tikrus bankų atidėjimus. Tai yra užfiksavusi ir Valstybinė mokesčių inspekcija. Priimsime sprendimus, kurie tenkintų ir vieną, ir kitą pusę.

Nėra logiška ir suprantama, kai apyvarta yra didelė ir kai bankų paslaugų žmonėms kaina didėja ir po to pamatome, kad pelno mokestis yra labai žemas. Manau, kad nereikės priimti sprendimo, kad bankai išeitų (iš Lietuvos - red.). Bet reikia kelti ir kitus klausimus - padorumo ir atsakomybės klausimus“, - „Žinių radijui“ sakė A.Butkevičius.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.