Pradėti verslą Lietuvoje dar niekada nebuvo taip lengva

Sąlygas verslui vertinančiame Pasaulio banko reitinge „Doing Business 2014“ Lietuva pagerino daugiau kaip pusę rodiklių ir pakilo iš 27-osios į 17-ą vietą. Lenkdama kaimynines Estiją ir Latviją, kurios rikiuojasi atitinkamai 22 ir 24 vietose, Lietuva tarp Europos Sąjungos (ES) šalių užima 6 vietą.

Lietuva aplenkė Lietuvą ir Latviją.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Lietuva aplenkė Lietuvą ir Latviją.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 29, 2013, 9:56 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 6:37 PM

Lietuvos šuoliui į geriausias verslo sąlygas turinčių pasaulio valstybių sąrašą didžiausią įtaką padarė pokyčiai verslo pradėjimo ir paskolų gavimo srityse. Pagal verslo pradėjimo reglamentavimo rodiklį Lietuva pakilo net 96 pozicijomis – iš 107 į 11 vietą.

„Bet koks teigiamas Lietuvos įvertinimas yra signalas investuotojams, kad šalis – patikima ir joje saugiai galima veikti. Malonu ir tai, kad esame pirmi Baltijos regione“, – sako finansų ministras Rimantas Šadžius.

„Doing Business“ ataskaitos yra rengiamos kasmet. Jose vertinamos verslo pradėjimo, statybų leidimų gavimo, nuosavybės įregistravimo, paskolų gavimo, investuotojų apsaugos sąlygos, priėjimas prie elektros, mokesčių mokėjimas, prekyba su užsieniu, sutarčių vykdymo užtikrinimas, nemokumo problemų sprendimas, darbuotojų priėmimas.

Reitingas „Doing Business 2014“ charakterizavo verslo sąlygas 189 pasaulio valstybėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.