Pasaulio spaudoje: nuo „Twitter“ metainformacijos iki Švedijos vaikų auginimo pamokų

Šią savaitę jums paskaityti siūlome apie „Twitter“ metainformaciją, nepasisekusį neoliberalizmo projektą, kaip spręsti pinigų plovimo problemas, alkoholį, kuris nesukelia pagirių, ir švedų vaikų auginimo pamokas.

Daugiau nuotraukų (1)

Edgaras Savickas

Nov 15, 2013, 5:27 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 8:32 AM

1. Kodėl viena „Twitter“ žinutė savyje turi daugiau nei 140 simbolių informacijos rašo Bloomberg Businessweek:

„Pagalvokite apie „Twitter“ žinutę. Ji trumpa – vos 140 simbolių – tačiau viskas ne taip paprasta. Jei ją atvertume, pamatytume į laikrodį panašų mechanizmą su 31 viešai prieinamų duomenų skirsniu. Kodėl šioms žinutėms, dažnai rašomoms impulsyviai, reikia tiek duomenų?“

2. Salon sako, kad ekonominis neoliberalizmo projektas tapo visiška nesėkme:

„Kiek dar laiko užtruksime, kol suprasime, jog visas neoliberalizmo projektas – puritoniška manija mažinti mokesčius, socialinę apsaugą ir biudžeto deficitą, pastaruosius 30 metų valdžiusi Vakarų pasaulį – buvo nesėkmė? Beje, žinote ką, JAV liberalai, jūs neturite teisės pirštu baksnoti į Ronaldą Reaganą, Margaret Thatcher ar Miltoną Friedmaną ir sakyti, kad tai buvo jų kaltė“.

3. Kaip galima spręsti pinigų plovimo problemas aiškina The Economist:

„Kai Markas Morrisas, Ciuriche dirbantis mokesčių konsultantas, paprašė susitikti su Europos Komisija, norėdamas jiems paaiškinti, kaip mokesčius slepiantys žmonės sugeba išnaudoti vien tik pinigų pervedimui skirtas įmones, jam buvo pasiūlyta 20 minučių. „Kai tik pradėjau aiškinti, kaip tie mechanizmai veikia, – prisimena M.Morrisas, – mano pašnekovo akys sužibo. Po dviejų valandų jis vis dar įdėmiai klausėsi ir įnirtingai užsirašinėjo“.

4. Svajonės apie alkoholį be pagirių greitai išsipildys, rašo The Guardian:

„Įsivaizduokite, kaip Kalėdų vakarėlyje mėgaujatės kokiu nors gėrimu ir nebijote, kad kitą rytą jums skaudės galvą, arba galite tuoj pat išgerti priešnuodį, kuris leistų saugiai parvairuoti namo. Galbūt tai skamba kaip mokslinė fantastika, bet šitokios ambicijos moderniam neuromokslui yra visiškai įmanomos“.

5. Kaip Švedija išsprendė tai, kad vyrai su savo vaikai praleidžia per mažai laiko pasakoja Business Insider:

„Poetas Williamas Blake'as yra pasakęs: „Tai, kas dabar įrodyta, kažkada buvo tik įsivaizduota“. Pabandykime įsivaizduoti pasaulį, kuriame žmonės daugiau laiko praleidžia su savo vaikais. Ir sakydama žmonės, aš turiu mintyje, ėėė... vyrus. Kaip šis vienas dalykas galėtų pakeisti vyriausybės vykdomą politiką, darboviečių dinamiką ir mūsų tarpusavio santykius?“

Sekite verslo naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.