Briuseliui kilo abejonių dėl pensijų ir euro Lietuvoje

Vilniuje viešėdamas Europos Komisijos atstovas Benjaminas Angelis perspėjo, kad Briuselyje trūksta aiškumo, kaip Lietuvos Vyriausybė kompensacijų pensininkams fone užtikrins tvarią šalies finansų drausmę, kuri būtina norint jau kitąmet įsivesti eurą.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 5, 2014, 9:10 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 5:02 PM

„Mes žiūrėsime ne tik į statišką biudžeto deficito situaciją, bet vertinsime ilgalaikį valstybės įsipareigojimą laikytis fiskalinės drausmės. O ar Lietuva atitinka šį kriterijų, dar per anksti pasakyti“, – tikino EK atstovas pirmadienį Seimo Europos klubo surengtoje diskusijoje dėl euro.

Jei infliacija, pasak B.Angelio, šįkart Lietuvai kojos nepakiš, tai tą gali padaryti viešųjų finansų biudžeto deficitas.

Pasak B.Angelio, EK kyla keblumų įvertinti Lietuvos biudžeto deficito rodiklį dėl šiuo metu vykstančių politinių debatų, kaip šiais ir 2015 m. bus kompensuojamos per sunkmetį sumažintos pensijoms. Šiems metams reikia papildomų 88,6 mln. Lt, o iš viso šiam tikslui – 443 mln. Lt, rašo „Verslo žinios“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.