Įspūdingų raumenų mėgėjams - bloga žinia

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba uždraudė prekiauti trijų pavadinimų nesaugiais maisto papildais sportininkams iš Jungtinių Amerikos Valstijų: „Opti-Men“, „Opti-Women“, „Arnold Schwarzenegger Series – Arnold Iron Pump“ ir maisto papildais „Tested Essentials – Tested Multives“ iš Kanados, dėl jų sudėtyje nustatytų draudžiamų medžiagų.

Panašu, kad ir pats A.Schwarzeneggeris raumenis augino ne vien tik aktyviai sportuodamas.<br>Nuotr. iš archyvo
Panašu, kad ir pats A.Schwarzeneggeris raumenis augino ne vien tik aktyviai sportuodamas.<br>Nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 18, 2014, 12:47 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 8:04 AM

Kauno valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai, tikrindami maisto papildais sportininkams prekiaujančią parduotuvę „VL Sportas“ (Partizanų g. 82, Kaunas) nustatė, kad joje prekiaujama dviejų pavadinimų, galimai nesaugiais maisto papildais.

Maisto papildų „Opti-Men“ sudėtyje nustatyta neleistinų naudoti medžiagų magnio aspartato ir molibdeno A.A. chelato. To paties gamintojo maisto papildų „Opti-Women“ sudėtyje nustatyta ne tik magnio aspartato, molibdeno A.A. chelato, bet ir dar vienos draudžiamos naudoti medžiagos – geležies chelato. Šias medžiagas draudžiama naudoti maisto produktuose ir papilduose, nes trūksta mokslinių duomenų apie jų poveikį žmogaus sveikatai.

Maisto papildus „Opti-Women“ į rinką tiekė ir įmonė „TT Capital“ Vilniuje. Šios įmonės patikrinimą atlikę Vilniaus valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai nustatė, kad įmonė platino ir dar dviejų pavadinimų nesaugius maisto papildus: „Arnold Schwarzenegger Series – Arnold Iron Pump“ (gamintojas „Musclepharma Corp.“) ir „Tested Essentials – Tested Multives“ (gamintojas „Supplement Facts Inc.“).

Papildų „Arnold Schwarzenegger Series – Arnold Iron Pump“ sudėtyje nurodytos draudžiamos medžiagos vinpocetinas ir kalcio silikatas, o maisto papildų „Tested Essentials – Tested Multives“ – geležis iš amino rūgšties chelato, cinkas iš amino rūgšties chelato, varis iš amino rūgšties chelato, manganas iš amino rūgšties chelato, chromas (chelavitas), boro citratas.

„Vitaminų ir mineralinių medžiagų bei jų formų naudojimą maisto papildų gamyboje reglamentuoja Europos Komisijos reglamentas, kuriame yra pateiktas vitaminų ir mineralinių medžiagų bei jų formų sąrašas, leidžiamų naudoti gaminant maisto papildus. Šiame sąraše nėra nei vienos iš aukščiau išvardintų mineralinių medžiagų“, – sako VMVT Maisto skyriaus vyriausioji specialistė Lina Misiūnaitė.

Specialistė primena, kad vartotojai, įsigiję šių nesaugių maisto papildų, gali juos grąžinti platintojams ir atgauti sumokėtus pinigus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.