Suomijos premjeras dėl šalies bėdų kaltę suvertė „Apple“

Suomijos premjeras Alexanderas Stubbas apkaltino „Apple“ Steve'ą Jobsą ir jo bendrovę sunaikinus šalies darbo rinką, nes didelė šios dalis buvo susijusi su bendrovės „Nokia“ vykdoma veikla arba popieriaus gamybos pramone.

Anot A.Stubbo, "Apple" pakenkė Suomijos ekonomikai.<br>AP nuotr.
Anot A.Stubbo, "Apple" pakenkė Suomijos ekonomikai.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 10, 2014, 10:22 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 2:34 AM

Duodamas interviu Švedijos verslo laikraščiui "Dagens Industri" A. Stubas sutiko su Švedijos banko „Nordea“ vadovo Nalle Wahlrooso nuomone, jog Suomijos ekonomika patyrė stiprų spaudimą dėl „iPhone“ ir „iPad“.

Anot N. Wahlrooso, „iPhone“ pasirodymas rinkose sugriovė suomių „Nokia“, o populiariojo „iPad“ naudotojai gerokai sumažino sunaudojamo popieriaus kiekį.

Birželio pabaigoje pradėjęs eiti premjero pareigas A. Stubas tikisi, kad Suomija turi galimybių jau greitai išbristi iš susidariusios krizės ir prognozuoja, kad jau šiais metais jos ekonomika kiek ūgtelės.

„Sparčiai ir užtikrintai įsitvirtiname biotechnologijų ir žaidimų rinkose. Galime ne tik gaminti „Nokia“ mobiliuosius telefonus“, – pabrėžė premjeras.

2013 metų rugsėjį „Nokia“ mobiliųjų telefonų gamybos padalinys buvo parduotas „Microsoft“ už 7,5 mlrd. JAV dolerių. Sandoris buvo baigtas vos 2014 metais, o pačio prekinio ženklo „Nokia“ likimas iki šiol nėra aiškus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.