Vygaudas Ušackas guodžia rusus: ES sankcijos gali būti atšauktos

ES atstovybės Rusijos Federacijoje vadovas Vygaudas Ušackas pareiškė žurnalistams, kad sankcijų atšaukimo galimybės svarstymas „priklauso nuo to, kaip stabilizuosis situacija, kariuomenės dalinių išvedimas, sienos kontrolė“, informuoja „RIA Novosti“.

ES atstovybės Rusijos Federacijoje vadovas Vygaudas Ušackas.<br>M.Patašiaus nuotr.
ES atstovybės Rusijos Federacijoje vadovas Vygaudas Ušackas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 14, 2014, 2:49 PM, atnaujinta Jan 27, 2018, 9:31 AM

ES šalys apsvarstys galimybę atšaukti sankcijas Rusijai spalio pabaigoje, pareiškė antradienį žurnalistams ES atstovybės Rusijos Federacijoje vadovas Vygaudas Ušackas.

Sankcijos bus peržiūrimos šio mėnesio pabaigoje, priklausomai nuo pažangos, kaip stabilizuosis situacija, kariuomenės dalinių išvedimas, sienos kontrolė. Remdamiesi šiais rezultatais mes priimsime savo sprendimą dėl galimo dalinio ar visiško sankcijų atšaukimo“, - sakė žurnalistams V.Ušackas.

JAV ir ES nepripažįsta Krymo prijungimo prie Rusijos ir kaltina Maskvą kišimusi į Ukrainos reikalus, teigia agentūra. Rusija tai neigia ir vadina tokius kaltinimus nepriimtinais. Vakarų šalys nuo kovo jau keletą kartų buvo paskelbusios sankcijas kai kuriems Rusijos politikams, verslininkams ir bendrovėms, grasindamos išplėsti sankcijų ratą. Paskutinį kartą sankcijos sugriežtintos rugsėjį.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.