Iš turistų pavogti pinigai atsidūrė laiptų fabrike?

Kai nemokios „Go Planet Travel“ turizmo bendrovės klientai buvo įkalinti oro uostuose, o kiti viešbučiuose buvo laikomi įkaitais, nes dėl bendrovės skolų jiems nebuvo atiduodami pasai, keli įmonės investuotojais prisistatantys asmenys ramia sąžine dalinosi jų pinigus. Taip tvirtino su šia kompanija dirbusios įmonės „Grand Cru Airlines“ vadovas Valdas Barakauskas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 23, 2014, 11:55 AM, atnaujinta Jan 24, 2018, 11:42 PM

Anot jo, „Go Planet Travel“ keli investuotojai dar prieš turistams išskrendant atostogų žinojo, kad nei viešbučiams, nei oro vežėjams niekada nebesumokės, nes sąskaitoje likę pinigai jau buvo pasidalyti.

Šių metų rugsėjį teismas priėmė nutartį iškelti bankroto bylą kelionių organizatoriui „Go Planet Travel“. Į teismą kreipėsi įmonės darbuotojai, kuriems ji liko skolinga kelių mėnesių atlyginimą. Apgauti liko ir savo pinigus praradę keleiviai, tiekėjai, bei keleivius skraidinę oro vežėjai.

„Go Planet Travel“ buvo vienas iš nedaugelio mūsų klientų, kurio keleivius skraidinome. 2013 metais mokėjimai pradėjo strigti, o 2014 m. pradžioje „Go Planet Travel“ įsiskolinimas pasiekė milijonines sumas. „Go Planet Travel“ atstovai ir toliau sumaniai derėjosi, galiausiai laidavo už skolą ir siūlė įvairius skolos padengimo būdus.

Tuomet manėme, kad jų ketinimai yra pagrįsti, vėliau supratome, kad taip jie tik vilkino laiką. Paprastai sutarties mes negalėjome nutraukti, kadangi Europos Sąjungos teisės aktuose yra numatyta, kad jei mes, kaip oro vežėjas, savo iniciatyva būtume nutraukę sutartį, dar 2 savaites būtume įpareigoti vykdyti skrydžius, ir, žinoma, tokiomis aplinkybėmis negalima buvo tikėtis, kad juos kas nors apmokės.

Mums reikėjo mokėti už kurą, oro uostų mokesčius ir kt. Dviejų savaičių skraidymas mums kainuoja iki 2 milijonų litų. Turėjome du pasirinkimus – arba patirti dar daugiau nuostolių, arba pasikliauti „Go Planet Travel“ pažadais, kad finansinė situacija greitai pagerės, neva jie buvo radę naujus investuotojus.

Mes matėme, kad keleiviai perka keliones, o tai reiškė, kad „Go Planet Travel“ pardavimai vyko ir pinigai iš žmonių buvo surenkami“ – pasakojo „Grand Cru Airlines“ vadovas Valdas Barakauskas.

Anot jo, kol kiti kreditoriai buvo maitinami pažadais, iš keleivių surinkti pinigai didelėmis sumomis buvo plaunami per vadinamųjų „investuotojų“ ir jų įmonių sąskaitas. Vien 2014 metais prieš sustabdant „Go Planet Travel“ veiklą, „Grand Go Group“ investuotoju ir akcininku prisistatančiam Romui Šukiui ir jo įmonei „Laiptų fabrikas“ „Go Planet Travel“ išmokėjo beveik milijoną litų, apie pusė šios sumos – likus kelioms dienoms iki kelionių organizatoriaus žlugimo.

Skelbiama, kad tuometis „Go Planet Travel“ vadovas Silvestras Sušickis, kurio nurodymu buvo atlikti milijoniniai mokėjimai, yra Romo Šukio senas draugas, bendraklasis, bei verslo partneris. Tas pats „Laiptų fabrikas“ (www.e-laiptai.lt) kitą S.Sušickio vadovaujamą įmonę „e-Juristai“ viešai yra įvardinęs savo partneriu. Kaip, beje, ir pastaroji „Laiptų fabriką“. Akivaizdu, kad ryšiai ir verslo interesai yra abipusiai.

Kaip skelbiama „Laiptų fabriko“ interneto puslapyje, bendrovė gamina įvairius laiptų tipus: medinius, betoninius, metalinius, tiesius, sraigtinius, skirtus privačiam namui, biurui ar dideliam visuomeniniam pastatui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.