Turizmo verslo atstovai veržiasi link dialogo su valdžia

Prieš keletą dienų įvyko atvykstamojo, vietinio bei išvykstamojo turizmo bendroves vienijančios Nacionalinės turizmo verslo asociacijos (NTVA) surengtas seminaras-diskusija „Pasitikėjimo turizmo sektoriumi krizė – ar yra galimybių laimėti?“. Renginyje dalyvavo ir LR Ūkio ministerijos bei Valstybinio turizmo departamento (VTD) atstovai.

Ž.Gavelienė.<br>Organizatorių nuotr.
Ž.Gavelienė.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 19, 2015, 10:44 AM, atnaujinta Jan 15, 2018, 4:02 PM

„Praėję metai nebuvo lengvi. Dėl kelių nesąžiningų verslininkų veiklos susvyravo pasitikėjimas visu turizmo sektoriumi. Tačiau šiemet atsipalaiduoti negalime – privalome būti aktyvūs, siekdami konstruktyvaus dialogo su valdžios institucijomis. Tik taip įmanoma užtikrinti, kad ir vartotojai būtų deramai apsaugoti, ir sąlygos veikti kelionių rinkos dalyviams būtų sudarytos tinkamos“,- įsitikinusi NTVA prezidentė Žydrė Gavelienė.

Anot jos, tai, kad seminare dalyvavo ir valstybinių institucijų atstovai – pozityvus ženklas. „Tiesa, atsakymų į kai kuriuos klausimus, pavyzdžiui, kokia yra šalies pozicija dėl Europos Sąjungoje vykstančių debatų apie Paslaugų direktyvos pakeitimus, iš jų neišgirdome, tačiau tikiu, kad šis renginys gali tapti aktyvesnio valdžios ir verslo dialogo pradžia“,- teigia Ž. Gavelienė.

Anot asociacijos vadovės, turizmo verslo atstovams rūpimi klausimai bus aptarti ir šiandien vyksiančiame susitikime su naująja VTD vadove Jurgita Kazlauskiene: „Sąžiningo verslo įtraukimas į turizmo rinkos priežiūrą, aktyvesnis dialogas dėl bendrovių veiklą reglamentuojančių teisės aktų, Turizmo įstatyme jau numatytų reikalavimų įgyvendinimo užtikrinimas, vartotojų bei rinkos dalyvių edukacija – vieni pagrindinių klausimų, kuriuos ruošiamės aptarti“.

NTVA yra 33 kelionių agentūrų ir operatorių asociacijas iš 31 Europos valstybės vienijančios Europos kelionių agentūrų ir kelionių operatorių asociacijos (ECTAA) narė. Šios asociacijos atstovauja daugiau kaip 80000 turizmo sektoriaus įmonių ir daugiau kaip pusei milijono turizmo sektoriaus darbuotojų.

Žydrė Gavelienė yra Nacionalinės turizmo verslo asociacijos prezidentė

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.