Italijos verslininkai nesiruošia palikti Rusijos

Italijos verslas, net ir nepaisant sunkumų, susijusių su taikomomis sankcijomis, neketina palikti Rusijos rinkos, nes ją vis dar laiko perspektyvia. Tokią nuomonę pareiškė šalies užsienio reikalų ministras Paolo Gentilonis paskelbtame interviu laikraštyje „La Repubblica“.

P.Gentilonis (k.) ir Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
P.Gentilonis (k.) ir Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jun 20, 2015, 4:54 PM, atnaujinta Oct 30, 2017, 3:00 AM

„Rusijoje per pastaruosius pusantro mėnesio buvau jau du kartus ir nemačiau jokių ženklų, kad Italijos verslo bendruomenė ketina palikti Rusijos rinką, kuri vis dar laikoma daug žadančia“, – sakė jis.

P.Gentilonis pripažino, kad „sankcijų mechanizmas kelia sunkumų“, todėl Italijos vyriausybė „prieštarauja norams padidinti ekonominio ribojimo priemones“.

Ministras pažymėjo, kad Roma nuosekliai laikėsi ES politikos siekių išsaugoti tvirtumą dialoge su Maskva dėl Ukrainos krizės, šalis remia aktyvų Rusijos dalyvavimą, siekiant sureguliuoti konfliktus Sirijoje ir Libijoje, jos aktyvumą derybose dėl Irano branduolinės programos.

„Sąžininga daryti spaudimą Maskvai, kad ši laikytųsi Minsko susitarimo“, – sakė P.Gentilonis. Vis dėlto, anot jo, „Italija kategoriškai atsisako šaltojo karo logikos“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.