Moterys, karjera ir šeima: ar įmanoma suderinti?

Lietuvės moterys – labiausiai išsilavinusių Europoje. 65 proc. asmenų, įsigyjusių magistro laipsnį, yra moterys. Jos taip pat sudaro 59 proc. visų doktorantų. Tačiau moterys sudaro tik 33 proc. visų verslo savininkų, 30 proc. visų įmonių vadovų. O moterų uždarbis nuo vyrų vidutiniškai skiriasi 13,7 procento.

Diskusijos „Kur dingsta moterys darbo rinkos labirintuose“ metu daugiausiai dėmesio buvo skiriama šeimyninei moters padėčiai bei vyro vaidmeniui šeimoje.<br>Cathy Yeulet nuotr.
Diskusijos „Kur dingsta moterys darbo rinkos labirintuose“ metu daugiausiai dėmesio buvo skiriama šeimyninei moters padėčiai bei vyro vaidmeniui šeimoje.<br>Cathy Yeulet nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kristina Rancaitė

Apr 23, 2016, 6:19 PM, atnaujinta May 27, 2017, 9:06 PM

BWP (Business and Professional Women's Foundation) Lietuva įkūrėja ir prezidentė Inga Nausėdienė teigia, kad pradėti verslą – nelegva, o ypač sunku tai padaryti moterims.

„Nelengva pradėti verslą, o būnant moterimi ir turint šeimą, tai dar sunkiau. Viskas yra įmanoma, bet moterims tai yra sunkiau. Yra spaudimo iš visuomenės, kurį mes turime įveikti“, – sakė I.Nausėdienė.

Šeimoje darbus reikia dalintis per pusę?

Diskusijos „Kur dingsta moterys darbo rinkos labirintuose“ metu daugiausiai dėmesio buvo skiriama šeimyninei moters padėčiai bei vyro vaidmeniui šeimoje.

„Swedbank“ vyresnioji ekonomistė Laura Galdikienė sako, kad vyras buityje turi dalyvauti tiek pat, kiek moteris.

„Vyro dalyvavimas turi būti pusė per pusę. Tam tikromis priemonėmis galime paskatinti vyrus dalyvauti daugiau. Jei vyrai prisidėtų, moterys galėtų labiau save realizuoti darbe ir išlikti žaviomis“, – sakė L.Galdikienė.

Ji retoriškai paklausė, kas yra moteriškumas ir kodėl į jį žiūrima labai siaurai.

„Dėl šeimos, buities moterys linkusios atsisakyti savo tikslų. Jeigu moterys pilnai dalyvautų darbo rinkoje, pasaulio BVP padidėtų 28 trilijonais dolerių“, – pridūrė L.Galdikienė.

Dėl lygiavertiškumo šeimoje pritarė ir Komunikacijos fakulteto lektorė Džina Donauskaitė.

„Į buitį galima pažiūrėti kaip į ekonominę veiklą. Tai darbas ir kai moterys jį atlieka nemokamai, tai sulaiko nuo judėjimo. Moterys tradiciškai prisiima atsakomybę, nes to iš jų tikisi visuomenė“, – sakė D.Donauskaitė.

Moterų ir vyrų lygybė – nereikalinga?

Bendrovės „Friisberg & Partners International“ partnerė Nijolė Kelpštaitė teigė, kad darbo rinkoje lygybė tarp vyrų ir moterų būti neturėtų.

„Tai nepadarys harmoningos visuomenės. Vyrai ir moterys papildo vienas kitą. Jeigu moterys užims tokias pačias pozicijas kaip vyrai, neturėsime brandžios ateities“, – sakė N.Kelpštaitė.

Beje, ji pati teiga labai retai susidūrianti su požiūriu, kad moterys – prastesnės.

„Tai daugiau požiūrio reikalas, moterys turi jį keisti, pasitikėti savimi, eiti link savo tikslo. Moteris, kuri vadovauja, jaučia įtampa, praranda dalį moteriškumo“, – teigė N.Kelpštaitė.

Bendrovės „Skubi siunta“ įkūrėjas Vladas Lašas teigė, kad problemą galima spręsti reikia dar auklėjant vaikus.

„Turime nuo pat vaikystės tiek berniukams, tiek mergaitėms skatinti aktyvumą, rizikuoti. Mergaitės skatinamos viską padaryti tiksliai, puikiai. Dėl to joms mokslai sekasi lengviau, bet siekama tobulybės, kuriai pasiekti ne visada yra laiko ir galimybių“, – sakė V.Lašas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.