5 garantuoti būdai įgristi savo darbdaviui

Visų pirma žinokite, kad esate labai vertingas ir vadovai Jus tikrai myli. Esate labai svarbūs verslui, nepaisant to, kad kartais elgiatės kiek erzinančiai. Ir kalba eina tikrai ne apie maistą, kurį jau mėnuo kaip palikote šaldytuve viešinčiai pelei. Galvoje turime rimtesnes situacijas. Norite pavydžių? Gerai, pateiksime jų visą penketą.

Nesate kažkoks beveidis robotas, dirbantis didžiulei korporacijai – Jūs esate svarbi verslo dalis, už ką jie Jums yra nepaprastai dėkingi.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Nesate kažkoks beveidis robotas, dirbantis didžiulei korporacijai – Jūs esate svarbi verslo dalis, už ką jie Jums yra nepaprastai dėkingi.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 11, 2016, 2:01 PM, atnaujinta May 22, 2017, 2:43 AM

1. Nesibaigiantis plepėjimas

Kai darbo metu su kolega esate pastebimi plepantys poilsio kambaryje tikrai daugiau nei pora minučių, įsijungia viršininkų radaras ir jie iškart pradeda skaičiuoti, kiek vėjais praplepate jų pinigų. Pripažinkite, pastarasis pokalbis apie paskutiniąją „Sostų karų“ (angl. Game of Thrones) seriją nėra labai naudingas. O galbūt naudingas ir gebėtumėte tai pademonstruoti vadovui?

Šios 15 min. vietoj kelių jiems gali kainuoti nuo 50 iki 100 eurų. Vartote akis, tiesa? Neatrodo daug, bet patikėkite... Juk tai visa vakarienės su didžiule šeima mieste kaina. Kartais Jūs tai iš vadovų atimate. Patikėkite, visi verslo savininkai apie tai anksčiau ar vėliau pagalvoja.

2. Skundai be pasiūlymų

Visi mes turime skundų. Kartojame, visi. Ir verslo savininkai tikriausiai susiduria su tuo dažniau nei bet kas kitas. Bet bent jau jie dažniausiai yra atviri verslo tobulinimo klausimams. Jie tikrai nori ir siekia išgirsti jūsų atsiliepimą ir trokšta, kad būtumėte įmonės sėkmės dalimi. Bet štai kas: didžiąją laiko dalį Jūs skundžiatės. Juk kompiuteriai per lėti, biure per šalta, per mažai darbuotojų, sveikatos draudimas per brangus, vaikinas, sėdintis šalimai, nesvietiškai dvokia prakaitu.

Suprantame, skųstis – žmogiška. Bet vadovams tai nepatinka. Jie laimingi išgirdę problemą, tačiau taip pat ir pasiūlymus, kaip galėtume ją išspręsti. Tad kai kitą kartą eisite pas viršininką skųstis, pirmiausia pagalvokite: kaip aš galėčiau tai pakeisti į gera? Jie nebūtinai su tuo sutiks, tačiau visada apsvarstys konstruktyvų pasiūlymą.

3. Darbas, neatnešantis pinigų

Kiekvienas įmonėje ką nors pardavinėja. Nesvarbu, kokia Jūsų rolė, galite tiesiog kasdien pardavinėti save arba savo idėjas.

Daugelis žino, kad neatiduodame visų jėgų naujų klientų bazės statymui, nors išleidžiame tiek daug laiko rinkodarai, idant tų klientų prisitrauktumėte daugiau. Patikėkite, čia vadovams reikia Jūsų pagalbos.

Kaip kalbatės su klientais, kokias dar paslaugas mūsų įmonė gali jiems pasiūlyti? Ką dar galime padaryti, kad jų sėkmė atneštų sėkmę mums? Ar jūs tik teigiamai reprezentuojate jų įmonę? Ar su savo draugais gražiai aptarinėjate savo darbovietę? Svarbu paminėti ir tai, kad jei Jūs tiesiog darote tai, kas liepta, tai esate nieko daugiau kaip tiesiog paklusnus darbuotojas. Tačiau jei padedate įmonės valdybai įvairiais būdais gauti daugiau pelno, sveikiname, esate svarbi įmonės dalis.

4. Suplanuotų darbų neatlikimas

Jei jūs kažką pažadate, padarykite. Jei turite būti darbe 8:30 val., būkite. Jei esate atsakingas dėl naujos telefoninės sistemos, inventorizacijos, įmonės automobilio priežiūros ar naujojo darbuotojo apmokymo, tiesiog atlikite tai.

Verslo savininkai yra perkrauti darbu su darbuotojais ir inventoriumi. Jiems reikia pagalbos. Reikia žmonių, kurie sakytų „taip“ ir iškart veiktų. Jiems reikia daugiau darytojų nei mąstytojų, žmonių, kuriais galima pasikliauti ir pasitikėti. Kai tokius suranda, niekada nenori paleisti. Jie dievina tuos, kurie yra kompetentingi. Pasaulyje yra stoka darbuotojų, kurie pasakę, kad atliks vienokį ar kitokį darbą, jį paprasčiausiai paima ir atlieka. Juk tai tokia paprasta taisyklė, kurios besilaikydamas įgysi draugą visam gyvenimui: savo darbdavį.

5. Nedėkingumas

Gal skambės ir nuvalkiotai, bet dirbate išties gerai įmonei: mėgstate ten dirbančius žmones, patinka ir įmonės vadovai. Žinoma, kaip ir visur kitur, nutinka visko. Jokios įmonės kelias nėra vien rožėmis klotas. Tačiau visi stengiasi. Vadovai daro viską, kad šios lėtai besivystančios ekonomikos laikais jų įmonė laikytųsi stabiliai. Pasitikite savo viršininkais, kurie Jums suteikia pagyvenimo šaltinį, patikėkite, jie į šią atsakomybę žiūri labai rimtai. Jie moka savo mokesčius laiku ir yra su Jumis, kai tik prireikia. Nesate kažkoks beveidis robotas, dirbantis didžiulei korporacijai – Jūs esate svarbi verslo dalis, už ką jie Jums yra nepaprastai dėkingi.

„Norint pasiekti sėkmę versle, labai svarbu teisingai pasirinkti savo bendražygius – darbuotojus. Svarbu, kad nesikirstų Jūsų tikslai įmonėje. Nepaprastai vertinu kolektyvą, kuris visąlaik vieni kitus papildo ir konsultuoja. Tai tikrai labai gelbsti vadovui, kuris niekada nenori verslo kelyje jaustis vienišu.“ teigia verslo konsultantas, nemokamasadresas.lt steigėjas Romualdas Mačiulis.

Remtasi „entrepreneur.com“ ir „Nemokamas adresas LT“ medžiaga

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.