Ar baigsis Šeškinės kalvos užkeikimas?

Gal buvęs Kūno kultūros ir sporto departamento (KKSD) direktorius K.Rimšelis vis dėlto blogas pranašas?

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 25, 2016, 6:42 AM, atnaujinta May 14, 2017, 11:51 PM

Prieš dvejus metus, kai vėl buvo prabilta apie gaivinamas nacionalinio stadiono statybas ant sostinės Šeškinės kalvos, jis niūriai murmėjo: „Greičiau pingvinai Antarktidoje pastatys stadioną nei mes.“

Bet dabar nušvito viltis, kad šio iš Kauno kilusio politiko bjauri pranašystė Vilniui neišsipildys.

Pirma, nėra jokių duomenų, kad Antarktidoje pingvinai būtų pradėję statyti stadioną. Antra, Vilniaus miesto taryba vakar pagaliau patvirtino konkursą statyti daugiafunkcį sporto, sveikatingumo ir pramogų kompleksą.

Žinoma, kol kas visa tai tik popieriuje – iš tiesų ant Šeškinės kalvos tebestūkso griuvėsiai, vadinami nacionaline gėda.

Stadionas buvo pradėtas statyti prieš 30 metų, statybos keičiantis santvarkoms nutrūko, buvo atgaivintos, o kai į jas buvo sukišta apie 100 mln. litų, vėl įstrigo.

Galiausiai nacionalinis stadionas buvo pervadintas daugiafunkciu kompleksu, jį statyti nuspręsta koncesijos, taigi viešojo ir privataus kapitalo partnerystės, būdu.

Bet čia ir vėl pasireiškė Šeškinės kalvos užkeikimas. Projekto rėmai iš esmės buvo sukalti baigiantis tuomečio Vilniaus mero A.Zuoko kadencijai, 2014-ųjų pabaigoje. Tačiau sostinės valdžia pasikeitė. O koks gi save gerbiantis Lietuvos politikas eis tokiu pat keliu kaip pirmtakas?

Siekdama projektu sudominti verslininkus naujoji miesto valdžia būsimam koncesininkui nutarė leisti šalia komplekso statyti daugiabučius. Tačiau kelią užkirto STT.

Šių metų pradžioje meras R.Šimašius pažadėjo, kad konkursas komplekso statytojui parinkti bus skelbiamas balandį, po to – birželį.

Galiausiai atėjo rugpjūtis, o stadiono geriausiu atveju sulauksime 2021-aisiais. Gal vis dėlto verta nuskristi iki Antarktidos ir pasižiūrėti, ką ten pingvinai veikia?

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.