Penkios svarbiausios personalo valdymo tendencijos 2017 metais

Metų pabaiga yra ne tik puikus metas galvoti, kokius asmeninius ir darbinius pažadus dalinti, tačiau ir pagalvoti, kokie tie metai bus. Kas laukia personalo valdymo 2017 metais?

Įmonių konkurencija dėl geriausių talentų nuolat stiprėja ir darbdavio įvaizdis tampa nemažiau svarbus konkurencinėje kovoje dėl vietos rinkoje, nei išorinės reklamos kampanijos.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Įmonių konkurencija dėl geriausių talentų nuolat stiprėja ir darbdavio įvaizdis tampa nemažiau svarbus konkurencinėje kovoje dėl vietos rinkoje, nei išorinės reklamos kampanijos.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-12-21 15:15, atnaujinta 2018-02-09 21:24

„LinkedIn“ prieš kurį laiką pristatė „Global Recruiting Trends 2017“, personalo valdymo profesionalų tinklas „CareerXRoads“ taip pat pateikė daugybę tyrimais grįstų įžvalgų apie ateinančius metus, o „Bersin by Delloite“ irgi pateikė savo kitų metų prognozes.

Naujos kartos įdarbinimo platforma „GoWorkaBit“ apibendrina šiuos tyrimus ir pateikia svarbiausias kitų metų personalo valdymo tendencijas.

Technologijos ir įvaizdis – du dalykai, kurie personalo valdymą transformuos ir stums į priekį kitais metais. Šioje srityje pokyčiai bus giluminiai ir mes iššūkį daugeliui dalykų, kurie iki šiol personalo valdyme buvo natūralūs ir įprasti.

Darbuotojai norės lankstesnių darbo sąlygų

Technologijos iš esmės keičia žmonių įpročius. Mes daug ką įpratome daryti nuotoliniu būdu, pvz. sutvarkyti tam tikrus reikalus išmaniajame telefone tiesiog einant gatve. Ir mums tai patinka, nes patogu ir greita.

Visa tai neišvengiamai keičia ir žmonių požiūrį į tai, kaip jie gali dirbti. Darbuotojai vis dažniau norės lankstaus darbo grafiko ir galimybės darbą atlikti ten kur patogu jam, nes šiais laikais sunku pagrįsti, kodėl tam tikrus darbus reikia nudirbti būtinai sėdint ofise. Personalo profesionalų laukia didelis iššūkis siekiant paruošti organizacijas tokiam neišvengiamam kultūriniam pokyčiui.

Personalo valdyme augs technologijų svarba

Kitais metais atsiras vis daugiau galimybių išnaudoti technologijas efektyvesniam personalo valdymui. Tie, kurie pasinaudos technologijomis, galės lengviau ir greičiau pasiekti, rasti bei samdyti darbuotojus. Be to, technologija leis automatizuoti tam tikrus rutininius darbus.

Pavyzdžiui, goworkabit.com Lietuvoje suteikianti galimybę greitai ir naujoviškai rasti motyvuotų laikinų darbuotojų (padirbėtojų), ne tik įmonėms sutaupo laiko, bet pasirūpina ir visa reikalinga dokumentacija. Technologijų panaudojimas personalo profesionalams padovanos daugiau laiko, kurį bus galima skirti pridėtinės vertės kūrimui savo organizacijose.

Augs projektinio ir laikino darbo poreikis

2017 m. įmonės vis dažniau kreipsis į ekspertus ar kitus darbuotojus dėl projektinių ar pagalbinių darbų. Išpopuliarėjus įvairioms laisvai samdomų darbuotojų bei padirbėtojų platformoms, leidžiančioms greitai rasti reikiamus žmones konkrečiam darbinės problemos sprendimui, įmonėms nebereikia turėti perteklinių darbuotojų – jos gali surasti pagalbą būtent tuomet, kai reikia. Prognozuojama, kad netolimoje ateityje net 40% visos darbo jėgos sudarys laisvai samdomi darbuotojai, padirbėtojai ar dirbantys nepilnu etatu. Ir tai įvyks greičiau, nei mūsų darbo vietas užims dirbtiniu intelektu apdovanoti robotai.

Augs rekomendacijų svarba

Tyrimais pagrįsta, kad įmonės darbuotojo rekomenduotas kandidatas turi net 14 kartų didesnę tikimybę gauti darbą. Personalo profesionalams tokie kandidatai į ilgalaikes ir aukšto lygio pozicijas labai patinka, nes remiantis duomenimis, jie dirba įmonėje ilgiau, produktyviau ir geriau prisitaiko prie įmonės kultūros.

Norėdamos gerų kvalifikuotų darbuotojų, įmonės vis dažniau norės investuoti į darbuotojų rekomendacijos sistemas ir skatinti esamus darbuotojus siūlyti kandidatus. Technologijos tam taip pat padės, pvz. Lietuvoje veikianti platforma Sharecruit, leidžia įtraukti darbuotojus į naujų kolegų paieškos procesą ir tuo pačiu geriau pristatyti įmonės kultūrą.

Darbdavio įvaizdžio svarba

Įmonė yra prekės ženklas darbuotojui. Į įmonę darbuotojas žiūri taip pat, kaip į savo išmanųjį telefoną, sportbačių prekės ženklą ar pieno pakelį parduotuvės lentynoje.

Įmonių konkurencija dėl geriausių talentų nuolat stiprėja ir darbdavio įvaizdis tampa nemažiau svarbus konkurencinėje kovoje dėl vietos rinkoje, nei išorinės reklamos kampanijos.

Ekspertai teigia, kad vis dažniau matysime, kaip personalo ir marketingo departamentai bendradarbiaus kurdami reklamines kampanijas tradicinėje žiniasklaidoje bei socialiniuose tinkluose. Tai reikš, kad padidės investicijos į darbdavio įvaizdžio kūrimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.