„Brexit“: maisto pramonės vadovai perspėja dėl ES tarifų

Jungtinės Karalystės (JK)

Pasak BRC generalinės direktorės Helenos Dickinson, ES blokas iki šiol buvo didžiausias JK maisto prekybos partneris.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Pasak BRC generalinės direktorės Helenos Dickinson, ES blokas iki šiol buvo didžiausias JK maisto prekybos partneris.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Eltos, lrytas.lt inf.

Mar 27, 2017, 2:11 PM, atnaujinta Apr 7, 2017, 2:30 AM

Pramonės vadovų teigimu, jei nepavyktų išsaugoti šio susitarimo, nukentėtų šalies maisto bei gėrimų tiekimas, pakiltų kainos.

Toks raginimas nuskambėjo bendrajame laiške, kurį parašė Nacionalinė ūkininkų sąjunga (NFU), Maisto ir gėrimų federacija (FDF) ir Britų mažmenininkų konsorciumas (BRC).

EEF gamintojų asociacija atskirai pareiškė, kad turi būti pasiektas susitarimas.

„ES yra vienintelė didžiausia mūsų sektoriaus prekybos partnerė šioje sudėtingoje, glaudžiai persipynusioje prekybos aplinkoje“, – pareiškė EEF vykdomasis direktoriusTerry Scuoleris. Grįžimas prie Pasaulio prekybos organizacijos (PPO) taisyklių skaudžiai smogtų kai kuriems sektoriams, sakė jis BBC žurnalistams.

NFU, BRC ir FDF paragino ministrus užtikrinti, kad didesni tarifai nebūtų taikomi importuojamai ir eksportuojamai produkcijai. Nors didžioji pramonės dalis yra Jungtinėje Karalystėje, ji „negali funkcionuoti atskirai“, sakė jie.

Pasak BRC generalinės direktorės Helenos Dickinson, ES blokas iki šiol buvo didžiausias JK maisto prekybos partneris.

„Siekiant išlaikyti žemas kainas vartotojams, ypač svarbu, kad nebūtų įvesti nauji tarifai ir kad galėtume palaikyti sklandų prekių judėjimą“, – sakė ji leidiniui „The Mail“ sekmadienį. Tarp grupės narių – britų ūkiai, maisto milžinės, tokios kaip „Nestle“, ir prekybos centrų tinklai, tokie kaip „Tesco“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.