Asociacijų atstovai: M. Sinkevičiaus pasitraukimas - neapibrėžtumas verslui

Ūkio ministro socialdemokrato Mindaugos Sinkevičiaus pasitraukimas iš Vyriausybės sukurs neapibrėžtumą verslui, gali strigti europinis finansavimas kai kuriems projektams, mano verslo asociacijų atstovai.

Informacinių technologijų (IT) bendroves vienijančios asociacijos „Infobalt“ vykdomasis direktorius Paulius Vertelka sako, kad M. Sinkevičiaus pasitraukimas gali pristabdyti europinės paramos skirstymą smulkiajam ir vidutiniam verslui.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Informacinių technologijų (IT) bendroves vienijančios asociacijos „Infobalt“ vykdomasis direktorius Paulius Vertelka sako, kad M. Sinkevičiaus pasitraukimas gali pristabdyti europinės paramos skirstymą smulkiajam ir vidutiniam verslui.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-09-25 12:08, atnaujinta 2017-09-25 12:12

„Tas netikrumas nėra geras politikoje, ir tai daro įtaką verslo aplinkai. Visi paprastai nori aiškumo ir tada jaučiasi geriau. Lauksime žinių apie potencialius kandidatus, tada bus galima spręsti, kaip tas perdavimas vyks. Ūkio ministerija yra pagrindinė, kai kalbame apie verslo aplinką ir klimatą. Labai svarbu, kad būtų tęstinumas“, - BNS sakė užsienio investuotojus vienijančio „Investuotojų forumo“ vadovė Rūta Skyrienė.

Informacinių technologijų (IT) bendroves vienijančios asociacijos „Infobalt“ vykdomasis direktorius Paulius Vertelka sako, kad M. Sinkevičiaus pasitraukimas gali pristabdyti europinės paramos skirstymą smulkiajam ir vidutiniam verslui.

„Tikimės, kad ES priemonių įgyvendinimas dėl pasikeitimų nestrigs. Mums yra aktuali priemonė „Naujos galimybės LT“, kuri skatina smulkųjį ir vidutinį verslą eksportuoti. Kvietimai yra paskelbti ir ministro nebuvomas gali kišti koją, nes reikia tvirtinti paraiškas, skelbti naujus kvietimus“, - BNS sakė P. Vertelka.

„Kita sritis yra, kad įsijungia pauzė dėl inovacijų. Matėme, kad „Intelekto“ priemonėje yra didelis susidomėjimas IT inovacijomis ir ten reikia strateguoti, kaip teisingai sudėlioti sumaniosios specializacijos prioritetus“, - pridūrė „Infobalt“ vadovas.

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) tarybai šeštadienį nusprendus trauktis iš valdančiosios koalicijos su „valstiečiais“, mažiau nei metus ministerijai vadovaujantis buvęs Jonavos meras M. Sinkevičius pirmadienį premjerui įteikė atsistatydinimo pareiškimą, tačiau jis dar nėra patenkintas.

Autoriai: Pranciškus Vaišvila ir Mindaugas Samkus

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.