Tarp kitko. Valstiečiai atakuoja, o laimi šešėlis

Užšoko kaip dalgis ant akmens. Tokį liaudišką posakį vis dažniau galima prisiminti žvelgiant į valdančiuosius, kurių garsūs pažadai nuversti kalnus dūžta susidūrę su tikrove.

Alkoholis<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Alkoholis<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 29, 2017, 12:42 PM

Nekokie popieriai švenčiausio valstiečių kariaujamo karo frontuose.

Prisimenate, kaip valdantieji gyrėsi, kad visi jų ribojimai, akcizų kilnojimai ir kitokie ritualai nusekins alkoholio upes Lietuvoje, išblaivins tautą? O kaip jie šlovino visišką alkoholio reklamos draudimą, kuris įsigalios netrukus.

Valstiečiai keikė kitaminčius, kurie tvirtino, kad tokios priemonės beprasmiškos, o tikrasis jų poveikis dvejopas – ne tik žlugdys verslą, bet ir didins šešėlį.

Bet vienas pagrindinių visų laikų geriausios valdžios priešų Lietuvos laisvosios rinkos institutas nenuleido rankų ir paskelbė visuomenės nuomonės apklausų duomenis, kurie akivaizdžiai rodo, kad valstiečių pažadai buvo muilo burbulas, o kitaminčių kalbos – teisybė.

Faktas: šešėlis visoje šalies augančioje ekonomikoje traukiasi, o štai alkoholio rinkoje – priešingai. Nelegalaus alkoholio vartojimas, pastaruosius keletą metų nuosekliai mažėjęs, per 2017-uosius išaugo keliais procentais.

Negana to, padidėjo iš Lenkijos, Latvijos ir Baltarusijos parsigabenamų svaigalų kiekis. Kitaip sakant, lietuviai pildo kaimyninių valstybių biudžetus, užuot turtinę savąjį.

Kad tokia tendencija ne atsitiktinė ir ne išsigalvojimas, liudija panašūs skaičiai ir rūkalų rinkoje.

Aišku, žaliajai valdžiai šie duomenys – lyg žirniai į sieną arba raudonas skuduras, signalizuojantis, kad būtina dar ryžtingiau eiti tuo pačiu keliu.

Valstiečiams nė motais, kad tauta gers daugiau kaukolinio ar lenkiškos degtinės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.