Protus jaukiantis guru L.Andriulio pareiškimas – apie buitį, laiką ir pinigus

Telekomunikacijų verslo ekspertas, rinkodaros specialistas, pardavėjas Liudvikas Andriulis penktadienį – vasario 9-ąją vykstančioje studijų mugėje moksleiviams pasakojo, kokią įtaką žmonių ir verslininkų gyvenime turi laikas bei laisvė ir kaip viskas priklauso nuo šlamančiųjų skaičiaus mūsų kišenėse. 

 T.Bauro nuotr. 
 T.Bauro nuotr. 
 T.Bauro nuotr. 
 T.Bauro nuotr. 
 T.Bauro nuotr. 
 T.Bauro nuotr. 
 T.Bauro nuotr. 
 T.Bauro nuotr. 
 T.Bauro nuotr. 
 T.Bauro nuotr. 
 T.Bauro nuotr. 
 T.Bauro nuotr. 
 T.Bauro nuotr. 
 T.Bauro nuotr. 
 T.Bauro nuotr. 
 T.Bauro nuotr. 
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

Feb 9, 2018, 4:55 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 5:40 PM

„Mūsų pinigai – mūsų konservuotas laikas“, – sakė jis.

Už pinigus – ne tik materialūs dalykai

Pranešimą, kurį L.Andriulis skaitė moksleiviams „Litexpo“ studijų mugėje, jis pradėjo išvardindamas dalykus, kurie, anot jo, gyvenime yra neįkainojami.

Vienas jų – laisvė, kitas – tai laikas. Jis yra vienintelė tikroji valiuta, nes visada eina ir kažkada baigiasi.

„Daugelio dalykų nusipirkti negalima. Ir nuostabiausias dalykas yra tai, kad už pinigus galima pirkti ir laisvę, ir laiką. O juk visoms idėjoms, visam pasaulio keitimui reikia dviejų dalykų – laiko idėjoms generuoti ir laisvės savo veiksmams“, – susirinkusiems salėje dėstė L.Andriulis.

Jo teigimu, laisvė yra žmogaus galimybė daryti tai, ką jis iš tiesų mėgsta ir ką nori.

„Yra daug protingų žmonių, kurie negali įgyvendinti savo idėjų, nes tam neturi pinigų. Jie neturi laisvės ir dėl to negali pasirinkti klientų, bendradarbių, darbo vietos. Jiems tiesiog tenka rūpintis tuo, kaip išgyvenenti“, – kalbėjo verlsininkas.

Pasak jo, laisvė daryti tai, ką nori – viena didžiausių prabangų pasaulyje.

„Turbūt nėra nei vieno, net paties turtingiausio pasaulyje žmogaus, kuris galėtų pasakyti, kad daro tik tai, ką nori. Bet svarbu žinoti ir tai, kad kuo daugiau pinigų uždirbsite, tuo būsite laisvesni, tuo mažiau būsite priklausomi nuo darbdavio, nuo kažkokio kliento“, – teigė L.Andriulis.

Pasak jo, žmogus gali turėti idėjų, bet jei joms įgyvendinti telieka vos keletas valandų per dieną, to jis nepadarys. Taigi pinigai reikalingi laisvei nusipirkti.

Apie prekybą laiku 

Ne mažiau svarbu, anot L.Andriulio, kasdien pagalvoti, ar tu savo laiką perki, ar parduodi.

„Jeigu tu laiką parduodi, turi jo vis mažiau ir mažiau. Tai reiškia, kad jo mažai lieka svarbiems dalykams, kokie tai bebūtų: idėjoms, poilsiui ar mokymuisi.

Jeigu laiką perki, tai darai sumokėdamas savo darbuotojams. Ir tai, ką įsigyji, gali tinkamai ir kūrybiškai išnaudoti“, – aiškino verslininkas.

Pinigai jam – tarsi konservuotas laikas: „Už pinigus galima nusipirkti labai daug laiko. Jeigu jų daug turi, tai turi ir laisvę daryti tai, ką nori, pavyzdžiui, dirbti tris metus be atlyginimo, imtis tokių darbų, kokius daro Elonas Muskas“, – pavyzdį pateikė L.Andirulis.

Didžiausias laiko vagis – buitis

Anot L.Andriulio, didžiausias visų žmonių laiko vagis yra ne piktas viršininkas, bet buitis. Kuo žmonės neturtingesni, tuo daugiau savo laiko jie skiria buičiai.

„Afrikoje žmonės bent puse dienos praleidžia tam, kad parsineštų vandens.

Paprastas darbininkas keliasi anksti ryte, važiuoja per visą miestą visuomeniniu transportu ir turi dar grįžęs namo rūpintis drabužiais, pasigaminti maisto, sulaikstyti į parduotuvę.

Ir, atvirkščiai, kuo daugiau turi pinigų, tuo greičiau nužudai tą prakeiktą buitį, tuo mažiau jai skiri laiko, tuo daugiau jo lieka tau.

Taigi kuo daugiau turėsite pinigų, tuo mažiau turėsite buties rūpesčių“, – savo pamąstymais dalinosi vyras.

Patarimas už „ačiū“ 

L.Andriulis stovėdamas ant scenos visus moksleivius kvietė galvoti apie idėjas, tačiau nepamiršti, kad jas būtina kokybiškai įgyvendinti. Tiesa, tam reikalingas kapitalas, kuriuo reikia rūpintis iš anksto.

„Labai dažnai girdžiu pasakį, kad reikia dirbti tai, kas patinka, o pinigai ateis patys. Bet per savo 20 metų darbo patirtį esu matęs, kad pingai patys tik išeina.

Uždirbti pingius yra sunku. Išlaidų visada būna daugiau nei pajamų.

Pirmieji darbai bus menkai apmokami ir neįdomūs, jei pasiseks – antras darbas bus menkai apmokamas ir šiek tiek įdomus. Viskas vyks po truputėlį. Jie bus demotyvuojantys, o tik po to pradėsi kaupti kapitalą ir rinktis, kas iš tikrųjų įdomu“, – moksleiviams sakė L.Andriulis.

Dar viena problema, kad daugelis žmonių mano, jog visos problemos išsipręs pradėjus savo verslą, kitaip tariant – atsistojus „ant savo galvos“. 

„Nėra piktesnio viršininko už klientą. Kiekvienas jų labai nenoriai skiriasi su pinigais, priešinasi ragais ir nagais. Kliento pasiųsti tolyn nevalia, todėl jis yra baisiausias dalykas verslininko gyvenime“, – patikino L.Andriulis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.