Tarp kitko. Plėšytojus atleis, bet ieškos trynėjų

Valdžios institucijų apsukos – maždaug kaip apatinės girnapusės. Tiesa, geriau vėliau nei niekuomet: Ūkio ministerija pagaliau sugebėjo sukurpti Alkoholio kontrolės įstatymo pataisas, leidžiančias nebeplėšyti užsieninių žurnalų.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-03-08 06:52

Mat nuo sausio valstiečiams visiškai uždraudus stipresnių už kefyrą gėrimų reklamą žurnalų platintojai ėmėsi plėšytojų amato ir draskė iš svetima kalba išleistų spaudinių vaizdus su viskio, vyno ar kito gėrimo, kurio Lietuvoje tikriausiai netrukus minėti išvis nebebus galima, buteliais.

Daliai sveiko proto politikų prabilus apie barbarizmą Ūkio ministerija, porą mėnesių tyrinėjusi kitų šalių patirtį, parengė pataisą.

Tačiau už reklamų plėšymą ar užklijavimą algą gaudavusiems žmonėms nusiminti neverta – jie galės persikvalifikuoti ir tapti profesionaliais feisbuko įrašų trynėjais.

Ne vienas veidaknygėje paskyrą turintis baras jau gavo Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamento (NTAKD) įspėjimą, kad reikia pašalinti visus su alkoholiu susijusius įrašus. Net tuos, kurie buvo paskelbti iki lemtingosios 2018 m. sausio 1-osios.

Įstatymas pradėjo galioti atbuline data? Neskubėkime. Anot uoliųjų teisės aktų raidės sergėtojų, viskas daroma pačių verslininkų labui. Esą jeigu koks menkai lietuviškojo talibano taisykles išmanantis pilietis pasidalys kurio nors baro įrašu feisbuke ar net jį pakomentuos, kentės ne pats, o paskyros savininkas.

Ir visai nesvarbu, kad tas įrašas gali būti trejų ar penkerių metų senumo, nė motais ir tai, jei jame pagirtas, tarkime, alus galbūt jau išvis nebeverdamas. Reikia tiesiog ištrinti, todėl darbelio bus.

Galima dar ir bibliotekoms išsiuntinėti įspėjimus: lietuviški laikraščiai ar žurnalai, išleisti tuomet, kai reklama dar buvo legali, gali būti peržiūrėti tik gavus specialų NTAKD leidimą ir mediko pažymą, kad asmuo neturi priklausomybės nuo laipsnių turinčių skysčių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.