Vilius Šapoka: kova su šešėliu aktuali visai ES

Lietuva palaiko Europos Sąjungoje (ES) svarstomas priemones, kurios leistų geriau bendradarbiauti kovojant su sukčiavimu dėl pridėtinės vertės mokesčio (PVM), teigia finansų ministras Vilius Šapoka.

D.Umbraso nuotr.
D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 25, 2018, 12:27 PM

„Šiandien visa Europa diskutuoja, kaip galima sumažinti mokestinį sukčiavimą PVM srityje. Tikrai tikiu, kad tos pasiūlytos priemonės prisidės prie bendro rezultato, ypač administracinio bendradarbiavimo srityje. Palaikome pasiūlymus, akivaizdu ir Lietuvos patirtis tikrai tą įrodo, jog šešėlį sumažinti yra įmanoma“, – prasidedant Europos Sąjungos (ES) Ekonomikos ir finansų reikalų tarybos (ECOFIN) posėdžiui, žurnalistams Briuselyje sakė V. Šapoka.

„Kova su šešėliu aktuali ne tik Lietuvoje, bet visoje Europos Sąjungoje (...) Nuo šiol kovosime ne pavieniui, o drauge“, – pridūrė jis.

ECOFIN nariams siūloma susitarti dėl bendro požiūrio stiprinti administracinį bendradarbiavimą PVM srityje.

Posėdyje taip pat bus tęsiamos diskusijos dėl bankų sektoriaus riziką mažinančių priemonių, kalbama apie galimybę ES valstybėms narėms taikyti lengvatinius PVM tarifus elektroniniams leidiniams, sudarant jiems vienodas konkurencines sąlygas su spausdintais leidiniais.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.