Ekonomistų veisykla Seimui nerūpi

Galima tik spėlioti, kokia juoda katė perbėgo tarp Vyriausybės ir Lietuvos banko. O gal tarp pastarojo valdybos pirmininko V.Vasiliausko ir buvusio jo pavaldinio, dabar finansų ministro poste sėdinčio V.Šapokos?

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 13, 2018, 9:25 AM

Ta juoda katė spėjo sukelti ir politinę sumaištį – opozicijoje apsikasę konservatoriai ir liberalai vakar išpėdino iš Seimo salės pasipiktinę, kad į diskusiją apie rengiamą mokesčių reformą nebuvo pakviestas Lietuvos banko valdybos pirmininkas.

Juk V.Vasiliauskas neseniai pūtėsi, kad jo vadovaujama institucija turi daugiausia ekonomistų kvadratiniame kilometre, todėl negali likti neįkišusi trigrašio.

Greičiausiai tais žodžiais jis ir užkirto sau kelią į Seimą, nes ekonomistų peryklos pasiūlymai dėl mokesčių reformos gerokai skyrėsi nuo to, ką sukurpė valdantieji.

Ne veltui Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas S.Jakeliūnas vakar postringavo, kad Lietuvos banko nuomonė visada išklausoma, kartais į ją net atsižvelgiama, tik į jo reglamentą mokesčiai ir pensijos nepatenka.

Premjeras S.Skvernelis dar pridūrė, kad Lietuvos bankas labai išrankus, kai reikia kokios nors informacijos.

Kitaip tariant, tegul tupi tie banko ekonomistai ir toliau savo kvadratinių kilometrų tankmėje, o valdantieji patys tesprendžia, kas, kada ir ką turi kalbėti iš Seimo tribūnos.

Opozicionierius suprasti nesunku – jie bet kokia kaina stengsis įgelti valstiečiams, o priežastį surasti nesunku, bent jau šiuo atveju.

Kita vertus, įdomu, kad į diskusiją apie mokesčius nusipelnė būti pakviesti, tarkime, viešosios įstaigos „Europos socialiniai, teisiniai ir ekonominiai projektai“ valdybos pirmininkas K.Maniokas, komercinio banko „Luminor“ vyriausiasis ekonomistas Ž.Mauricas. Kitų bankų ekspertai gali ne juokais įsižeisti.

Kad ir kaip būtų, gero nelauk, kai mokesčių ir pensijų pertvarka vakar buvo pristatyta pustuštėje Seimo salėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.