Verslininkų norą pasipelnyti iš euro malšins baudų vėzdu

Lietuvoje eurą numatoma įvesti nuo 2015 metų.

Anot ministro E.Gusto, įstatyme yra numatyta, kad nepiktybinį pažeidimą padarę verslininkai pirmiausia bus įspėti.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Anot ministro E.Gusto, įstatyme yra numatyta, kad nepiktybinį pažeidimą padarę verslininkai pirmiausia bus įspėti.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-03-31 14:19, atnaujinta 2018-02-14 23:53

„Euro įvedimo įstatyme yra numatyta, kad nepiktybinį  pažeidimą padarę verslininkai turės būti įspėti. O jei per 5 darbo dienas neištaisys pažeidimo, bus imamasi finansinių sankcijų.

Sankcijos dar iki galo nėra numatytos, bet linkstama prie to, kad po antrojo pažeidimo bus taikoma bauda nuo 50 iki 10 tūkst. litų, o jei pažeidimas kartosis - iki 20 tūkst. litų“, - sakė ūkio ministras E.Gustas.

Vyriausybė pirmadienį pritarė Geros valios memorandumo projektui, kuris numato, kad verslas nenaudos euro įvedimo kaip preteksto didinti kainas.

Anot E.Gusto, prie memorandumo prisijungti žada visos pagrindinės asocijuotos verslo struktūros, o jį pasirašyti planuojama rugpjūčio pradžioje.

„Vyriausybė šiandien pritarė memorandumo projektui. Jo esmė yra, kad jį pasirašę valdžios ir asocijuojų verslo struktūrų atstovai bei juridiniai asmenys pasižada, kad nenaudos euro įvedimo kaip preteksto kainų pakėlimui“, - sakė ūkio ministras.

Prie memorandumo prisijungę verslininkai nesinaudotų euro įvedimu kaip pretekstu kelti prekių ir paslaugų kainas, jas apvalintų tiksliai pagal kursą ir apvalinimo taisykles, kainas nurodytų ir litais, ir eurais. Verslininkai taip pat įsipareigotų apmokyti savo darbuotojus, kad jie tinkamai pakonsultuotų klientus.

Lietuvoje eurą numatoma įvesti nuo 2015 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.